Semester i Wien

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+11°C

Korta avbrott i Wien

Den vackra staden Wien, är den största staden i Österrike den ideala staden bryta semester plats.

Huvudsakliga sevärdheter: The Giant Wheel, Stefansdomen, Albertina.

Perfekt för romantisk getaways, lång helger, half sikt raster.

Upptäck en semester i Wien

Smala gamla gator vind genom den medeltida staden Wien med fantastisk arkitektur reser sig över dig. Pittoreska butiker, lyxiga butiker, eleganta restauranger och kaféer, Wien är full av spännande upptäckter.

Wien opera, museer, gallerier och raster konsert

Rik på historia som går tillbaka i århundraden, som kallas det gamla centrum av Wien Innere Stadt har utsetts en UNESCO: s världsarvslista.

Wien andas med kultur med teater och opera, museer, konstgallerier och konsertlokaler. Så om det Burgtheater eller Akademietheatres, det Vokstheater Wien eller Theater in der Josefstadt, statsoperan eller Wiener Musikerein, staden har en mängd platser där att uppfylla alla dina önskemål!

Wien, kulturstad

Besökare bör inte besöka Wien utan en resa till det majestätiska slottet Schönbrunn, ett världsarv kulturarv. Ta en rundtur i slottet, och sedan besöka världens äldsta zoo i Schönbrunn, det finns också de kejserliga Coach Museum, Palmhouse och Maze och Privy Gardens. Och glöm inte att ta en tur på stora pariserhjulet!

The Imperial Palace med sin gotiska kapellet är där Wiens gosskör utför, det var hem till den kejserliga familjen fram till slutet av första världskriget.

Hem till Mozart, Beethoven, Schubert och Strauss, erbjuder Wien en fantastisk utbud av teatrar, museer och operahus där du kan uppleva den härliga glädjen att dessa legender har köpt till oss alla.

Ta en promenad längs The Ring, besök Otto Wagners postkontor, en av Wiens spektakulära parker som i Wien City Park och operan.

Barn och vuxna kommer att njuta av innovativa interaktiva Wien House of Music. Museum of Fine Arts är hem för många ovärderliga konstverk.

Att ta sig runt staden Wien

Liksom andra österriske byer, reser runt i Wien är lätt antingen med tåg, buss eller spårvagn heter Bim. Wien har många många parker, och med den fantastiska staden arkitektur och vackert ren miljö, foto Möjligheterna är oändliga.