Semester i Brasilien

Viktig information

Valuta
Brazil, Real
1.00 USD = 3.13 BRL
AKTUELLT VÄDER
Mestadels molnigt
+36°C

Semester i Brasilien

Brasilien är det femte största landet i världen som upptar nästan hälften av Sydamerikas.

I öster Brasilien gränsar till Atlanten, medan i norr Det gränsar till Venezuela, Guyana, Surinam och Franska Guyana, i nordväst av Columbia, i väster av Bolivia och Peru, i sydväst av Argentina och Paraguay och slutligen i söder av Uruguay. I själva verket, Brasilien gränsar till alla länder i Sydamerika utom Ecuador och Chile.

Upplev en semester i Brasilien

Vad kan du förvänta dig om du semester i Brasilien - magnifika stränder, stora regnskogar, musik-drivna karnevaler och en häpnadsväckande mängd natur-och kulturhistoriskt underverk. Upplev Rio de Janeiro med sin samba och fotboll galna lokalbefolkningen och den sagolikt berömda stranden Copacabana eller den naturliga skönheten av Iguazo Falls där sammanlagt 275 enskilda fall upptar en yta mer än två miles bred och 80 meter hög, vilket gör dem större än Victoria, högre än Niagara och vackrare än båda. Brasiliens enorma storlek, vänliga lokalbefolkningen och världens platser klass gör det till ett utmärkt val för en sydamerikansk semester.

Boka Brasilien online

Den bästa tiden att semester i Brasilien är under högsäsong mellan december och mars och om du tid det rätt du kan även fånga en karneval eller två eftersom det är Brasiliens mest festliga tid. Från maj till september är det billigare och mindre trängsel, men vissa områden kan bokstavligen tomma och det kommer att bli svalare i söder. En annan sak att tänka på är att mellan oktober och januari är då de flesta av regn faller även i Amazonas norr regnar det mycket av året runt.

Tillbringa din semester i Brasilien, ett land som erbjuder bra värde för pengarna, en fascinerande kultur, en oöverträffad ekosystem, härliga sandstränder, vackra människor och en lycklig samba rytm för att hålla dig i rörelse.