Semester i Kroatien

Viktig information

Valuta
Croatia, Kuna
1.00 USD = 6.42 HRK
AKTUELLT VÄDER
Snö
+9°C

En charmig resa till Kroatien

Republiken Kroatien kantar det magnifika Adriatiska havet i syd och i väst och har allt man kan önska för en underbar och billig semester i solen. Ja, den optimala destinationen för par på ett romantiskt äventyr eller familjer som vill varva ner på semestern helt enkelt!

Resor till Kroatien erbjuder ett ljuvligt medelhavsklimat, underbart klara vatten, en fantastiskt vacker kustlinje kantad av tusentals skär och undangömda vikar, och ett mångskiftande landskap med ömsom kullar, sjöar och skogsbevuxna berg.

Det är det idealiska valet för familjer och par som älskar att koppla av nära havet där utbudet av aktiviteter på både land och i vatten är lika varierat som de otaliga städer och byar med en rik historia som väntar på att utforskas.

Upptäck Kroatien

Under en resa till Kroatien behöver du aldrig resa långt för att hitta en lugn strand, undanskymd liten vik eller idyllisk bukt. Att segla längs den adriatiska havskusten och njuta av medelhavsklimatet är ett populärt tidsfördriv i Kroatien och något som vi varmt kan rekommendera! Flera linjer med färjor och bärplansbåtar kör från Dubrovnik och Split till ett flertal öar och bidrar till att göra din resa till Kroatien extra intressant. Förtjusande småstäder och fiskebyar ligger spridda längs hela den kroatiska kustlinjen, och det i kombination med den häpnadväckande mängden UNESCO-världsarv och nationalparker garanterar att varje besökare får sitt lystmäte.

Kroaterna älskar vattensport. Zaton, Bol och Baska och Medulin erbjuder alla aktiviteter som kommer att hålla hela resesällskapet på gott humör, från de allra yngsta till den äldsta, garanterat! De klarblå vattnet är som gjort för snorkling, och det lugna havet lämpar sig också galant för vattenskidåkning. Vill du ta dig lite "mer vatten över huvudet" kan du alltid prova dykskolan i Bol. Efter en kurs här kommer du att vara "ute på djupt vatten" på nolltid!

Besök en sagolikt vacker landsbygd

Här finns några av Europas mest spektakulära nationalparker som dessutom är lättillgängliga för besökare. I nationalparken Plitvice möts du av andlösa vyer, hisnande vattenfall och täta skogar. Om du skulle vara upplagd för en dos bergsklättring på semestern kan du ställa in siktet på Paklenicaparken där klimatet varierar från varma medelhavstemperaturer till lite kyligare bergsklimat. Korsa parken till fots eller ge dig upp på bergstopparna för att beundra de storslagna utsikterna.