Semester i Dubrovnik

Viktig information

Valuta
Croatia, Kuna
1.00 USD = 6.42 HRK
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+17°C

En Kroatisk kulturpärla

Den medeltida kroatiska staden Dubrovnik anses vara en av Adriatiska kustens mest spännande turistmål, som lovar besökare en oförglömlig upplevelse. Dold bakom en kraftig ringmur kommer den att ta dig tillbaka till en svunnen tid, och hålla dig fängslad med sina många sevärdheter och aktiviteter.

Toppattraktioner i Dubrovnik

Förutom Dubrovniks befästa murar finns det finns gott om andra praktfulla sevärdheter som behöver läggas till i listan över många måsten.

Den charmiga Gamla Stan har en rad arkitektoniska höjdpunkter, inklusive det gotisk-liknande Sponza Palace och Fort Lovrijenac, en gammal militär fästning. Stanna också till för ett bra fototillfälle vid Big Onofrio’s Fountain. Missa inte "Stradun", huvudgatan i Gamla stan. Med sin längd på 292 meter finns det här gott om möjligheter att plocka upp en souvenir för nära och kära där hemma, eller stanna för en traditionell lunch av skaldjur, pizza, pasta eller risotto.

Besök ”Cathedral of the Assumption of the Virgin Mary”, en slående 1700-tals kyrka som kommer att få dig att rygga tillbaka i förundran. Andra anmärkningsvärda sevärdheter är det fantastiska Franciskanerklostret och kyrkan St. Sebastian.

Kulturentusiaster kommer att älska en resa till en av de många museer som ligger utspridda i staden. War Limited Museum är värd för en intressant fotoutställning om krig och konflikter, och Bukovak House visar upp berömda kroatiska målningar.

För familjer som söker äventyr, leta inte längre efter en billig semester till Dubrovnik. Aktiviteter som erbjuds inkluderar havskajak, forsränning, cykling, ridning, fiske och snorkling.

För lite familjeunderhållning under solen, spendera en eftermiddag på stranden Lapad. Koppla av på den mjuka sanden, medan barnen leker i vågorna. I närheten finns det en lång gata med kaféer och restauranger för lunch och fika.

Den steniga stranden Banje är också populär, och besökare kan här delta i en omgång volleyboll, mini-fotboll, eller vattenpolo.

En semester till Dubrovnik skulle inte vara komplett utan en promenad över murarna, till en början konstruerad för att hålla sina fiender ute. Två kilometer lång, är det en av världens mest imponerande strukturer och har finns också på UNESCO: s världsarvslista, och erbjuder en spektakulär utsikt över staden nedanför.