Semester i Split

Viktig information

Valuta
Croatia, Kuna
1.00 USD = 6.37 HRK
AKTUELLT VÄDER
Regn
+19°C

Ett förförande vackert naturområde

I hjärtat av soliga Kroatien med ett spektakulärt läge på Adriatiska kusten ligger Split som är en av Europas mest pittoreska och idylliska städer.

Så mycket intressant kulturhistoria

Splits hamn är ett nav för nationella och internationella resor, med färjor som går till Italien, liksom till många av Kroatiens tusentals öar. Hvar och Brac, små grönskande pärlor omgivna av turkost vatten, är två av de närmaste små öarna.

Det finns också färjeförbindelser till den berömda staden Dubrovnik, som Lord Byron kallad "Adriatiska havets pärla". Många besökare som reser till Split väljer en polycentrisk semester och inkludera ett par dagar i detta historiska under. Dubrovniks stadsmurar är världsberömda och människor reser från hela världen för att besöka dem. Dubrovnik har också några av Kroatiens mest pulserande nattliv och imponerande restauranger samt vanliga traditionella föreställningar och festivaler.

Resor till Split är idealiska för kulturälskare och historiker tror att staden går tillbaka över 1.700 år. Den mest ikoniska och imponerande byggnaden är det vackra Diocletianuspalatset, som byggdes 305 e.Kr.

En semester i Split är också bra för matälskare och de som vill uppleva den välkomnande gästfrihet hos den kroatiska lokalbefolkningen. Semesterfirare kan njuta av att prova den traditionella drycken Pelinkovac, en populär alkoholhaltig dryck, och Janjetina, det utsökt kokta lammet med kryddat med medelhavsörter.