Semester i Cypern

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+39°C

En resa till Cypern

Cypern erbjuder allt från perfekta badorter och ett underbart medelhavslandskap till spännande klubbnätter i Ayia Napa. Denna mångskiftande ö har över 64 mil av vita sandstränder, med glittrande blått hav som är det renaste badvattnet i hela Europa. Fantastisk natur, varma somrar och milda vintrar gör resor till Cypern underbar året om.

Cypern ligger i Medelhavet mitt emellan Grekland, Turkiet och Egypten. Ön har mycket att erbjuda i form av naturrikedomar: bergskedjan Troodos, saltsjön Limassol och Pafos-skogen, men har också en mångsidig kultur och gastronomi. En resa till Cypern är perfekt för familjer, grupper och par som söker en avkopplande tillflyktsort i hisnande vackra omgivningar, eller vill utforska cyprioternas mångtusenåriga historia och läckra kök, som i likhet med det grekiska, alltid är hälsosamt och fräscht.

Sol och historia

De som vill upptäcka Cyperns kultur och historia under sin vistelse på ön föreslår vi ett besök i Paphos där man bl.a. kan utforska ruiner från antiken i den arkeologiska parken och Kungagravarna. Kuststaden är bl.a. känd som kärleksgudinnan Afrodites födelseplats, vilket kan vara bra att veta om du planerar en romantisk rundtur på ön.

Larnaca är en populär badort bland soldyrkare som bjuder på såväl vackra stränder och pittoreska omgivningar, som en fascinerande historia, bl.a. ett fort och det forntida kungadömet Kitions ruiner. Phinikoudes är en av de mest populära Blå Flagg-märkta stränderna på ön. Stranden har ett myllrande promenadstråk kantad av ståtliga palmer för den som vill koppla av i solen och hålla sig i närheten av händelsernas centrum.

Många turister besöker öns partyhuvudstad Ayia Napa för att ta del av underbara stränder, livliga nattklubbar, restauranger och barer på resor till Cypern. Nissi Beach i Ayia Napa är en vital badort som bl.a. lockar med massor av vattensport och liv och rörelse dygnet runt.

Upptäck Cypern

Ön har mycket att erbjuda semesterfirare: från natursköna stränder och forntida ruiner till pulserande klubbar och gourmetrestauranger. Cypern är vida berömt för sina vackra sandstränder, klara vatten och rika marina djurliv. En snorklingstur ger dig en fantastisk möjlighet att utforska denna unika undervattensvärld. I Larnaca och Limassol finns både prima dykvatten och prisvärda snorklingsturer.

Cypern är vida berömt för sina vackra sandstränder, klara vatten och rika marina djurliv. En snorklingstur ger dig en fantastisk möjlighet att utforska denna unika undervattensvärld. I Larnaca och Limassol finns både prima dykvatten och prisvärda snorklingsturer. De som är intresserade av forntida historia ska inte missa Pafos katakomber i Kungagravarna, som daterar sig till 300-talet f.Kr! I Pafos finns också en forntida hamn med fantastisk utsikt över fortet, och lustjakterna som trafikerar vattnen utanför. Då staden vimlar av restauranger, barer och nattklubbar behöver du aldrig leta länge efter ett ställe som serverar läckra lokala rätter. Om du vill få ut mesta möjliga av din resa till Cypern till bästa möjliga lågsäsongspris ska du boka din resa i september. Temperaturen är fortfarande riktigt hög och vinentusiasten kan dessutom njuta av den årliga vinfestivalen i Limassols stadspark.