Semester i Prag

Viktig information

Valuta
Czech Republic, Koruna
1.00 USD = 21.81 CZK
AKTUELLT VÄDER
Delvis soligt
+10°C

Gammal stadskärna med smala gränder

Prag är en av Europas äldsta och vackraste städer och ett extremt populärt val för en weekend! Här kan du strosa runt på trånga kullerstensgator, besöka det mäktiga slottet som vakar över staden eller lyssna på härlig gatumusik på Karlsbron. Eller varför inte besöka någon av de otaliga traditionella pubarna och njuta av riktigt gott och billigt tjeckiskt öl.

Toppattraktioner i Prag

Den mäktiga kyrkan Tyn som ligger i hjärtat av staden är ett måste att besöka. Likaså slottet som ligger på en kulle på den västra sidan av floden Vltava som flyter genom staden.

Prags gamla stadskärna är otroligt mysig med smala gränder, massor av små butiker och otaliga kaféer och restauranger.

I Prag finns inte mindre än 800 traditionella pubar och även om du inte är en stor ölfantast så är ett besök på någon av pubarna ett måste.

Tips för en härlig weekend i Prag

Tjeckiens huvudstad erbjuder en härlig blandning av historiska byggnader, intressanta muséer, utmärkta restauranger och ett pulserande och ungdomligt nattliv.

Till Prag åker såväl barnfamiljer som par och kompisgäng. Staden har någonting för alla smaker.

Om du är i Prag för en weekend är det gamla slottet som är synligt från hela staden ett perfekt ställe att starta en händelserik dag med sightseeing. Härifrån har du en magnifik utsikt över staden och väljer du att promenera upp så finns det massor av små mysiga pubar och restauranger att stanna till vid för att vila benen. När du väl kommit fram kan du vandra runt inne på de vackra slottsgårdarna eller kolla in det gamla kungliga palatset eller St Vivus katedralen. Slottet ligger på den västra sidan om floden Vltava som flyter genom staden och över floden sträcker sig den vackra Karlsbron som är ett måste att besöka. Här flockas turister, konstnärer, försäljare och musikanter och för dig som gillar konst finns här många vackra skulpturer att förundras över. På brons östra sida ligger Prags gamla stadskärna med alla sina fantastiska byggnader, Tyn kyrkan och det stora mysiga torget med alla sina serveringar. Om du är ute efter en riktigt genuin upplevelse kan ett besök i en av stadens saluhallar vara att rekommendera.

På kvällen vaknar staden till liv

På natten vaknar Prag verkligen till liv och de upplysta gatorna gör staden otroligt vacker. Börja kvällen med en traditionell måltid som t.ex. fläskkött med knödel eller crepes och unna dig själv en iskall Budvar, Staropramen eller Pilsner Urquell. Det är du väl värd efter en tuff dag med sighseeing! Prag är berömt för alla sina nattklubbar och barer och många ligger i mysiga källarlokaler med mäktiga takvalv. Det är en upplevelse man inte får missa och här råder ofta en härligt positiv stämning. Om du är ute efter riktigt kul nattliv har Prag verkligen allt! Det är bara att välja och vraka.