Semester i Egypten

Viktig information

Valuta
Egypt, Pound
1.00 USD = 17.65 EGP
AKTUELLT VÄDER
Delvis soligt
+27°C

En resa till Egypten

Med strålande solsken året om ger en resa till Egypten dig en unik chans att uppleva vackra pudervita sandstränder, korallrev som sprudlar av liv och några av världens viktigaste arkeologiska platser, som de respektingivande pyramiderna i Giza.

Oavsett du planerar ett semesteräventyr med barnen eller en romantisk getaway blir alla resor till Egypten minnesvärda. Denna kulturella oas erbjuder en enastående mängd rikedomar: från de monument som människan rest på land, till det varierade marina djurlivet som döljer sig i Röda havet, även känt som ett av undervattenvärldens "sju underverk". Föreställ dig en kamelfärd genom öknen, eller ett eftermiddagsdopp med snorkel och simfötter bland de färgsprakande korallerna.

Egypten har fullt av fina stränder längs med kusten där du kan varva ner med vattensporter eller bara ha det skönt i solen. Vare sig din grej är vindsurfing, dykning eller att bara chilla vid havet kan Egypten uppfylla dina behov, speciellt på anläggningarna vid det glittrande Röda Havet. I Sharm El Sheikh är parasailing en stor grej så varför inte ta och titta på landskapet uppifrån? Samtidigt håller kiteboarding på att bli en av de mest populära högoktaniga vattensporterna och bör verkligen testas av de som vill ha lite spänning.

Bästa badorterna

Röda havskusten har på kort tid blivit många européers favoritresmål och Sharm El Sheikh rankas idag som en av de mest populära badorterna under både sommar- och vintersäsongen. Det är det perfekta stället att njuta av landets varma klimat, unika naturliv och spännande vattensporter tillsammans med hela familjen eller med sin partner.

Söker du en pittoresk strand att relaxa på föreslår vi Hurghada där du kan njuta av den stilla atmosfären, medan närliggande Sharm El Sheikh med sina heta nattliv är rätta stället för den som hellre vill festa natten lång. En avstickare till strandstäderna El Gouna och Marsa Ala bjuder på livliga barer och klubbar, goda chanser till fenomenal shopping i märkesbutiker och basarer och massor av arkeologiska platser att upptäcka.

Utforska det forntida Egypten

Det forntida Egyptens monument upphör aldrig att imponera och är mångas favorit från skolårens historielektioner. De tar de vuxna på en riktig nostalgitripp, medan barnen får en chans att visa vad de lärt sig på historielektionerna. För en minnesvärd kulturupplevelse på din resa till Egypten bör du inte missa de historiska städerna Alexandria, Luxor, Kairo och Giza.

Några av de häpnadsväckande platser man inte får missa är Konungarnas dal och pyramiderna i Giza som är det enda av antikens sju underverk som fortfarande finns bevarat. Ta en porträttbild vid foten av den respektingivande sfinxen och de många gamla gravarna och gör vännerna hemma avundsjuka med en båtresa nedför Nilen. Det är ett måste eftersom Nilen historiskt varit så betydelsefull för landets utveckling, och det bästa sättet att uppskatta floden är på en stillsam seglats i en traditionell feluck.

Oavsett vad du vill ha ut av din nästa semestersejour - vare sig det är en allt-i-ett-semester i Sharm El Sheikh, eller en billig resa till Hurghada för lite avkoppling på stranden - har lowcostholidays, tack vare sitt fantastiska sortiment av hotell och flygbiljetter, semestererbjudanden till Egypten som passar alla smaker och plånböcker.