Semester i Tallinn

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+7°C

Billig Cityweekend i Tallinn

Den vackra estniska huvudstaden Tallinn är perfekt för en romantisk cityweekend.

Åk på semester i Tallinn i norra Estland, och njut av den fantastiska arkitekturen med anor från medeltiden med underbara hus och byggnader från den 18- och 19-talet också. Hjärtat av Gamla Tallinn har förtjänat sin plats på UNESCO: s lista över världsarv och det kommer inte ta dig lång tid att inse varför!

Beläget tvärs över Östersjön från Finland och Sverige, gränsar Estland till Ryssland och Lettland.

Att resa runt Tallinn kunde inte vara enklare. Köp ett Tallinn-kort från stadens turistbyrå och njut av gratis transport och besök på många av de museer och sevärdheter som finns i Tallinn. En sightseeingtur med engelsktalande guider ingår också i kostnaden för kortet.

Sommar- och vintersemester i Tallinn

På vintern i Tallinn finns det fantastiska utomhusisbanor och mysiga julmarknader. Är du i Tallinn under sommaren gå till Stora Torget så hittar du uteserveringar, konserter, marknader och mässor. På natten finns det ett urval av kaféer, barer, nattklubbar och restauranger i Tallinn.

Området kring Taba är beskyddat område och naturen här bjuder natruliga källor, grottor och vackra dalar.

Stränder och floder i närheten av Tallinn

Åk till området vid Pirita, cirka 20 minuter från Tallinn för underbara långa, vita sandstränder, men om vinden är för kall så erbjuder Pirita också fantastiska skogar för inlines, promenader eller cykling för hela familjen att njuta av. Nära Pirita Beach finns också den olympiska Yachting Center och uteserveringar runt hamnen. Kanoter, trampbåtar och båtar kan hyras vid Pirita-floden nära Tallinn.

Då Estland ännu inte använder euro så ger en stadssemester till Tallinn superb valuta för pengarna.