Semester i Helsingfors

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+4°C

Semester i Helsingfors

Helsingfors är huvudstaden i Finland och är en av de rikaste städerna i Europa och en fascinerande plats för en storstadssemester.

Helsingfors är beläget på Östersjön och är den näst nordligaste huvudstaden i världen. På grund av dess geografiska placering kan det under vissa vinterdagar vara mindre än sex timmars dagsljus, men under sommaren kan solen vara framme upp till 19 timmar om dagen.

Ta sig runt i Helsingfors

Att resa runt i Helsingfors är enkelt, köp bara en turistbiljett som täcker resor med spårvagn, buss, tunnelbana och färjan till sjöfästningen Sveaborg. Det finns hundratals kilometer av cykelvägar som går genom hela Helsingfors, så varför inte hyra en cykel och utforska lite?

Huvuddelen av Helsingfors kallas Vironniemi och det är här som de flesta av stadens kyrkor finns, liksom Domkyrkan, Senatstorget och centralstationen och varuhusen.

Sightseeingturer i Helsingfors

För en dagsutflykt med en twist, varför inte ta en 18 minuters helikoptertur till Estland s huvudstad Tallinn?

Det finns över 300 öar utanför staden och på sommarmånaderna kan man hyra en båt och utforska området.

Det finns många sevärdheter som hela familjen kommer att njuta av, från sightseeingturer med buss eller båt, vandringar i Vinterträdgården och Brunnsparken till besök på valfritt antal museer, inklusive konstmuseet och Finlands nationalmuseum.