Semester i Paris

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.84 EUR
AKTUELLT VÄDER
Delvis soligt
+11°C

Weekends i Paris

Det finns mycket se och uppleva i Paris.

Huvudsakliga sevärdheter: Eiffeltornet, Louvren, Designbutikerna.

Perfekt för alla hjärtans dag, weekends, romantiska resor.

Magin i en stadssemester i Paris

Paris har mycket mer att erbjuda än bara fantastiska sevärdheter.

Vandra runt i museer och konstgallerier, promenera ner för de trädkantade boulevarderna och stanna till i ett av konditorierna och njut av en nybakad croissant och kaffe. Paris ligger drygt 2 och en halv timme från Sverige.

Paris är en av världens mest besökta städer. Det är inte så konstigt då den är full av ikoniska sevärdheter, såsom Eiffeltornet och Champs Elysees, och har förstklassig shopping med butiker från Yves Saint Laurent, Gucci och Chanel.

Glöm inte att kolla in alla museer och konstgallerier som finns i staden. Du kan även ge dig ut på en båttur på Seine och på eftermiddagen kan du bege dig till Montmartre och kolla in den magnifika solnedgången. På kvällen kan du prova de lokala specialiteterna i restaurangerna.

Paris omgivningar

Tillgång till Paris och alla de härliga historiska och kulturella platser är lätt att komma åt från förorterna, antingen med tåg eller buss.

Området kring Paris inte bara omfattar bostads-och kommersiella distrikt men vackra franska städer byggas kring fantastiska slott.

Det finns många hotell och självhushåll boende som erbjuds i La Defense området, vilket är inte bara en stor affärsdistriktet i Paris, men också hem till Quatre Temps Shopping Mall som är den största i Europa.

I de västra förorterna inte långt från La Defense på vänstra stranden är Puteaux som är kopplad till Paris av Esplanade De La Defense tunnelbanestationen där tågen går direkt till Champs Elysees. Nära Puteaux är Neuilly sur Seine vilket är drygt fyra miles från centrala Paris. Exklusiv bostadsområde erbjuder utmärkta förbindelser till Paris med ett antal RATP bussar och tunnelbanan stationerna Porte Maillot, Les SABLONS och Pont de Neuilly.

De rika förorten Versailles ligger 11 miles från Paris centrum och blev känd genom den magnifika Chateau de Versailles. Besök Chateau kan ta ett par dagar under sommaren när man vandrar runt utsökta rummen i slottet Versailles och utforskar de vackra trädgårdarna.

Familjer och grupper kanske föredrar att stanna i omgivningen av Paris eftersom det finns ett antal lägenheter med självhushåll finns.