Semester i München

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.84 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+19°C

Semester i München

Boka en resa till München och upptäck skönheten i Tysklands tredje största stad.

Med sitt rika urval av kultur och historia är München Tyskland, ett utmärkt val för en weekend eller storstadssemester när som helst på året. Under sommarmånaderna vaknar München till liv till ljudet av människor som njuter av lokala brygder i någon av de många uteserveringarna runt om i staden och det arrangeras regelbundna festivaler och utomhuskonserter. Under vintern är en semester i München en annan sorts upplevelse med en konstant feststämning och stora julmarknader att ströva runt i.

Njut av München

Ölhallen Hofbräuhaus, som rymmer 5000 personer, är kanske Münchens mest berömda landmärke, och ett definitivt måste att besöka. Det finns även massor av andra attraktioner att njuta av på en resa till München. Musik är alltid populärt och Münchens filharmoniska orkester och den bayerska Statsoperan lockar älskare av klassisk- och operamusik till staden. På sommaren arrangeras utomhuskonserter vid det berömda slottet Nymphenburg och rockkonserter på Olympia Park. Alla bilfantaster kommer att älska ett besök på BMW-museet. Även de som uppskattar naturen kommer att älska Münchens närhet till skog och sjöar, samt de många parker och grönområden inklusive en botanisk trädgård i själva staden.

Shopping, mat och dryck i München

När du har frossat klart i Münchens kultur och historia kan du alltid shoppa, staden kommer inte att svika anhängare av mode. Det finns gott om butiker som säljer allt från attraktiva träsouvenirer till designkläder och det är enkelt att ta en paus på någon av Münchens uteserveringar eller ölhallar. Vid slutet av dagen kommer du att ha arbetat upp en bra aptit, så då är det dags att besöka någon av Münchens många matställen där man kan festa på bayerska specialiteter, inklusive Weißwurst, en vit kalvkorv som äts med söt senap.