Semester i Grekland

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.84 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+16°C

En solig resa till Grekland

Resor till Grekland kan innebära så mycket: att koppla av på Korfus stränder, festa loss i Zante eller utforska Rhodos rika historia.

Men en sak som du kan vara säker på är att vare sig du väljer avkoppling eller utforskning så kommer solen med all säkerhet att skina! De pittoreska byarna med närheten till havet och stora solchanser lockar många turister. Landet som stoltserar med Acropolis och Poseidon i Aten och en historia som går tillbaka till långt före vår tidsepok vilket gör landet till ett paradis för historieälskare. Här finns också ett av världens bästa kök och många har med sig en flaska med den finaste olivoljan efter en resa i till Grekland.

Varva ner och frigör sinnena

Som turist i Grekland är valmöjligheterna nära nog ändlösa. Om du vill tillbringa ledigheten på stranden är utbudet digert. Bege dig till de ljuvligt lena sandstränderna på Rhodos eller till Kreta för en avkopplande semester vid kristallklara vatten. Andra alternativ är Zante med sitt sprudlande strandliv, Korfu om du drömmer om lata dagar i solen, eller Kos för en blanding av båda. Den som vill få ut lite mer av sin semester hittar ett stort urval av vattensporter att prova på i många av Greklands badorter. Surfing, vindsurfing och jet-ski är några alternativ, eller ta en tur på en "bananbåt" tillsammans med några vänner. Med så många olika tillgängliga aktiviteter på stränderna är en resa till Grekland det perfekta valet om du vill ägna semestern åt att lapa sol i så stor utsträckning som möjligt.

Varva ner och frigör sinnena

Oavsett man vill utforska historien, kulturen eller nattlivet på resor till Grekland, kommer man garanterat att hitta något som passar alla. För en dos historia bör du bege dig till öarna Rhodos och Kreta där du kan beundra ruiner från antiken och imponerande medeltida städer med bevarade stadsmurar Aten med den världsberömda Akropolisklippan som är ett måste under ditt Greklandsbesök. I de många fiskebyarna som ligger utströdda längs kusten kan du insupa den lokala grekiska kulturen.

Om du är ute efter partystämning som varar hela natten under din semester ska du söka dig till Faliraki på Rhodos, Laganas i Zante eller, för gastronomiska upplevelser, staden Korfu där du kan avnjuta lokala specialiteter och utsökta viner.