Semester i Aten

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+17°C

Ett billigt hotell avbrott i Grekland

Även om drygt tre timmar bort med flyg Aten känns som en annan värld, vilket gör det till en perfekt storstadssemester resmål för alla som vill komma bort från allt.

Huvudsakliga sevärdheter: Akropolismuseet, Den Dionysosteatern och Den Olympieon webbplats.

Perfekt för: familjesemester, romantisk getaways och half sikt raster.

Historiska staden Aten, Grekland

Gamla och nya leva lyckligt sida vid sida i denna berömda stad, där du är precis lika sannolikt att snubbla över fornlämningar och fascinerande museer som lyxiga shoppingområden, gourmetrestauranger och livliga barer.

Med nästan året runt solen, helgresor till Aten är perfekt för dem som söker lite av sol, medan stadens rykte som Grekland s kosmopolitiska huvudstad ser till att det finns gott om restauranger, barer och nattklubbar för att underhålla dig när solen går ner. Traditionell grekisk musik klubbar samt mer moderna klubbar och barer finns i hundratal runt stadsdelarna Plaka, Psiri och Thission, medan de lokala tavernorna runt Kypseli erbjuda en sann bit av atenska liv. Samtidigt mat-älskare kommer att finna en Aten stadssemester det perfekta valet, med tavernor och restauranger göra det bästa av lokala råvaror för att servera supergoda och särskiljande grekiska rätter.

Medan staden är känd för sin avslappnade livsstil, vänliga lokalbefolkningen och livlig atmosfär, vad Aten är verkligen känd för är dess historia. Korta raster till Aten erbjuder en chans att ta in tusentals år av arv och kultur, från de majestätiska Parthenon - ett av underverken i den antika världen - till Poseidons tempel med utsikt över havet. Aten finns också några av världens bästa museer, såsom Arkeologiska nationalmuseet där dyrbara viktiga artefakter är inhysta. Och om du kopplar av i solen är mer din grej, varför inte koppla av i den vackra National Gardens, ta ett tåg till toppen av Mount Lycabettus eller ta en dagstur till en av de närliggande stränderna? Med så mycket att se och göra, är en stadssemester i Aten det perfekta valet som den har något för alla.