Semester i Thessaloníki

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+12°C

En resa till Thessaloniki

Otroligt nattliv, spännande kultur och imponerande historiska sevärdheter! Resor till Thessaloniki skiljer sig helt mot en solsemester på någon av de grekiska öarna.

Thessaloniki är Greklands näst största stad och kallas ofta för landets kulturella huvudstad. Här kan du njuta av sevärdheter, historia, fantastisk mat, musik, shopping och en fantastisk atmosfär. En resa till Thessaloniki är en underbar upplevelse för vem som helst som är intresserad av kultur och storstadspuls.

En livlig stad

Thessaloniki är känt för sina festivaler, event och kulturella evenemang och det är mycket populärt att resa till hit. Boka din resa till Thessaloniki i tid för att vara säker på att få ett rum!

Thessaloniki har alltid varit en livlig stad där öst möter väst. Det är inte för inte som Thessaloniki ibland har kallats lilla Istanbul. Thessaloniki är med andra ord perfekt om man gillar lite fart och fläkt.

Boka ett mysigt hotell i den livliga stadsdelen Ladadika. Här hittar du ett myller av restaurangen, barer, caféer och nöjen. För att se mer av stadens historia är Ano Poli stadsdelen för dig, den unika arkitekturen är välbevarad och här ser det ut som om tiden har stått stilla.

Sevärdheter i Thessaloniki

Thessaloniki är en spännande stad med 2300 år gammal historia som har präglat stadens atmosfär. Det vita tornet som reser sig över staden var en del av de forntida murarna som skulle skydda staden och har överlevt flera jordbävningar.

Här finns mycket att se i form av sevärdheter, historia och kulturella evenemang. Strosa runt i gamla stans, Ano Poli, mysiga gränder och gator, spana in den storslagna arkitekturen på Aristotelestorget eller besök någon av stadens alla kyrkor och museum.

Listan på saker att se kan göras lång och inte minst är Thessaloniki en av världens hetaste partystäder.

Det ständiga vimlet på gatorna kombinerat med det enorma utbudet av restauranger, barer och caféer gör en resa till Thessaloniki till en livlig och pulserande upplevelse. Stadsdelen Ladadika är den naturliga mötesplatsen för både lokalbefolkningen och turister och här kan du festa loss långt in på morgonen. Det är här du hittar flest klubbar och barer. Men också nere i hamnen hittar du ett stort nöjesområde som heter Mylos, där caféer, restauranger, musikklubbar, teatrar och gallerier trängs med varandra.

Är du sugen på shopping kan du vara lugn. På resor till Thessaloniki kan du shoppa loss på flera mysiga lokala marknader och i stadens centrum finns även ett livligt shoppingområde där du hittar allt du kan tänka dig och lite till.