Semester i Ungern

Viktig information

Valuta
Hungary, Forint
1.00 USD = 264.41 HUF
AKTUELLT VÄDER
Snö
+5°C

En spännande resa till Ungern

Upplev böljande landskap, rik spakultur och den vackra huvudstaden Budapest på resor till Ungern. Här möts du av ett behagligt klimat och en genuint välkomnande atmosfär.

Åk på en spännande storstadssemester till den kulturrika och pittoreska huvudstaden, gör en utflykt till någon av populära Balatonsjöns många badplatser eller tillbringa avslappnande dagar på traditionella ungerska badhus. Ungern och särskilt Budapest har blivit ett mycket populärt resmål de senaste åren och en resa till Ungern är perfekt för den som är ute efter ett annorlunda resmål.

Hotell med hög klass

Budapest är en av Europas vackraste städer och här både bor och lever du prisvärt. Floden Donau delar staden i två delar, Buda och Pest. Vill du bo där det är mycket liv och rörelse är Pest med sina breda 1800-tals boulevarder ett bra ställe att utgå ifrån. Här har du nära till restauranger, barer och shopping.

Är du ute efter en lugn och härlig resa till Ungern passar det kanske bättre att bo längs de gamla kullerstensgatorna i Buda. Här håller hotellen hög klass och här ligger också de flesta historiska sevärdheterna och badhusen.

Du kan också välja att bo på något hotell strax utanför staden eller nära flygplatsen. Här har du bra kommunikationer både in till stadens centrum och om du vill göra utflykter i resten av landet.

Fantastiska spamöjligheter

Resor till Ungern är inte kompletta utan ett besök på något av de traditionella badhusen. Ungern sitter på en av världens största tillgångar till geotermiska vatten och badhustraditionen är stark. Här finns kvarlevor av badhus som är närmare 2000 år gamla. Bara Budapest har över 100 varmvattenkällor och det finns mängder med vackra badhusanläggningar i Ungern.

Vill du hitta lugn och ro i Ungern kan du ta en dagsutflykt till Budabergen, här möts du av en imponerande utsikt och du kan dessutom göra ett besök i någon av droppstensgrottorna.

I Budapest trivs du vare sig du vill uppleva ett vilt nattliv eller om du vill uppleva storslagen historia. Här kryllar det av restauranger, barer och klubbar med stor variation. Vare sig du trivs bäst i en avslappnad ölhall eller på en dyr lyxkrog kommer du hitta det du letar efter i Ungern.

Budapest är en fantastiskt vacker stad med historiska sevärdheter och spännande arkitektur. Här kan du strosa runt på små kullerstensgator eller breda boulevarder och ständigt hitta något nytt att fästa blicken på. Besök den statliga operan, utforska de judiska kvarteren eller ta del av Ungerns blodiga historia på House of Terror.