Semester i Budapest

Viktig information

Valuta
Hungary, Forint
1.00 USD = 262.40 HUF
AKTUELLT VÄDER
Mestadels molnigt
+22°C

Besök den kulturella staden

Eastern Europe opens up lots of holiday experiences for those who have a budget to think about - Budapest is an excellent example of this. This cultural hub offers so much more than you can imagine.

Budapest, är Ungerns centrum för kultur, handel, historia och politik, sprängfylld av sevärdheter och saker att göra.

Staden är perfekt för en storstadssemester, så varför vänta?

Staden som överraskar dig.

Känns det tungt efter en lång, arbetsam period på jobbet? Då bör du så snart som möjligt se till att få behandling på någon av Budapests berömda spa-anläggningar. Njut av rogivande vatten på ett turkiskt bad, unna dig en massagebehadling eller ta ett dopp i en utomhuspool. Är ditt stora intresse historia, kommer du inte bli besviken under din vistelse – här finns sevärdheter runt varje hörn. Gör ett besök i parlamentet och beundra de ungerska kronjuvelerna (Stefanskronan). Om det är arkitektur du är intresserad av så kommer du att älska St. Stefankatedralen, Budapestoperan och den gamala stadsdelen omkring slottet. En resa till Budapest är inte komplett utan ett besök på slottshöjden. Här finns, förutom det medeltida slottet, Mattiaskyrkan, Fiskebastionen, flera museer och caféer.

Efter en hektisk dag med sightseeing kan du bege dig in till centrum för att prova några lokala delikatesser. Välj från gryta på hjortkött eller surkål till gulasch och fylld fasan, det finns verkligen något som passar varje smak.

En Stadssemester till Budapest kommer också att tilltala alla som söker ett livligt nöjesliv. Med blomstrande barer och pubar utspridda över hela staden och otroligt klubbar där du kan dansa hela natten kommer du inte att bli besviken.

Boka din resa med lowcostholidays

En weekendresa till Budapest kan vara så avkopplande, kulturell eller energisk som du vill. Denna fantastiska stad passar allas smak och budget.