Semester i Florens

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+9°C

Kortsemester i Florens

Känd som "renässansens vagga" har staden Florens en av de rikaste konstnärliga arven någon europeisk stad har.

Huvudsakliga sevärdheter: Piazza Repubblica, Piazza del Duomo, Galleria degli Uffizi "konstgalleri".

Perfekt för romantisk getaways, helgresor, familjesemester.

Din stadssemester i Florens

Full av mästerverk, upptäck dess skönhet på en stadssemester till Florens.

Det var här i Florens, Italien som Donatello, Leonardo da Vinci, Michelangelo och otaliga andra gjorde sitt avtryck i historien. De skapade staden så att den blev en italiensk juvel full av konst och arkitektur som utstrålar stil.

Med så mycket att se och göra på en storstadssemester till Florens, är det svårt att veta var man ska börja, ta dig till centrum och besök den vackra katedralen som kallas Duomo di Firenze. Den historiska katedralen, tillsammans med den närliggande Giotto Belltower, är i stadens mittpunkt och är också en av de bästa platserna att besöka för att hitta den bästa utsikten över denna fantastiska stad och den toskanska landsbygden, men först måste du klättra de 463 trappsteg till toppen!

På din resa till Florens måste du ta dig tid att besöka de många museerna och konstgallerierna som ligger där inklusive Galleria degli Uffizi, Bargello och Accademia Gallery där du hittar några av de finaste verken av Da Vinci, Donatello och Michelangelo. Totalt finns över 80 museer i Florens och de erbjuder allt från neo-klassiska skulpturer till modern fotografi.

En storstadssemester till Florens blir inte vara komplett utan en promenad genom Boboli Gardens. Spridd över hela 11 tunnland, finner du olika skulpturer, en amfiteater och den fascinerande Grotta di Buontalenti. Bortanför dessa trädgårdar ligger den vindlande floden Arno, och det bästa stället att korsa den är Ponte Vecchio, den äldsta och vackraste bron i Florens.

Mat och dryck i Florens

Efter en hektisk dag med sightseeing, bege dig ner till Piazza della Signoria och prova det lokala köket på ett av de många caféerna, restaurangerna och glassbarererna runt om torget. Mitt i hjärtat av Florens kan du njuta av ett glas av det berömda Chianti-vinet, några uppfriskande gelato eller äta en aptitretande pizza i en traditionell italiensk restaurang. Oavsett vad du söker, Florens har verkligen allt!

Med så mycket att erbjuda, kommer Florens vara ett perfekt resmål för en storstadssemester.