Semester i Pisa

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.84 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+19°C

Korta avbrott i Pisa

Den historiska stadskärnan i Pisa är en fascinerande upptäckt av gamla byggnader och arkitektur, och naturligtvis Det lutande tornet i Pisa.

Pisa ligger vid mynningen av floden Arno i Toscana, central Italien, och om du har turen att vara på semester i Pisa i mitten av juni när staden firar sitt skyddshelgon dag (San Ranieri), bege dig till floden vid solnedgången där över 1000 ljusen tänds och nattens aktiviteter finalen är en enorm fyrverkeri.

Porten till Italien stadsbesök

Ligger på högra stranden av floden Arno på Liguriska havet, är Pisa en fascinerande stad i Toscana, nordvästra Italien.

Det råder ingen tvekan om att Pisa är mest känd för Det lutande tornet i Pisa eller Torre Pendent di Pisa som hör till, och ligger bakom Pisa katedralen (Duomo di Pisa) på Piazza del Duomo.

Det finns ett stort urval av restauranger, kaféer och barer njuta i Pisa och boende (lyx eller låg kostnad) som passar alla budgetar. Pisa har utmärkta transportförbindelser med centralstationen länka Pisa till Rom, Florens som passar alla budgetar. Pisa har utmärkta transportförbindelser med centralstationen länka Pisa till Rom, Florens, Naples och Genua, Pisa flygplats bara 10 minuter med taxi eller 5 minuter med tåg från Pisa centrum, och en bra busslinje som också går till Florens.

Stränder nära Pisa

Den spektakulära stränderna vid Viareggio är ca 30 minuters bilresa bort och med tåg från Pisa. Viareggio är på Tyrrenska havets kust och har varit en välkänd badort sedan 1800-talet. Det finns 10 km sandstrand att välja på i Viareggio och det finns en mängd matställen och vattensporter att njuta medan det.

Utforska Pisa

Kan någon gå till Pisa utan att besöka det lutande tornet? Framför Pisa katedralen är den spektakulära runda baserad Battistero, ett monument stigande 55 meter, krönt av en kupol men bakom den är en av världens mest spännande byggnader, det lutande tornet i Pisa.

Mellan tornet och Piazza dell Arcivescovado i Pisa, är katedralen sakristian styrelsen museum där många förundras över sådana skatter som The Madonnas av Giovanni Pisano, trä krucifix av BORGOGNONE och sculputures av Tino di Camaino och Tommaso Pisano.

Andra "måste ser" i Pisa är Museo delle Sinopie med sina fantastiska väggmålningar andra världskriget, den gotiska kyrkan Santa Maria della Spina, den Ussero Cafe, det åttkantiga kyrkan Santo Sepolcro och den gamla Piazza del Cavalieri.

Vill besöka Palazzo della Carovana (Palazzo dei Cavalieri) i Pisa, och är nära inspektera slottets fasad!

För besök utanför Pisa, vad sägs om en resa till Lucca? Som historisk Lucca har utökat den centrala gamla staden har förblivit omgiven av sin gamla väggarna som nu vandrar vägar med fantastisk utsikt över staden.

Staden San Gimignano som i den toskanska landsbygden har förklarats som en världens arkitektoniska av UNESCO. Detta spektakulära stad är en pärla omgiven av gröna fält med sina torn med utsikt över gamla San Gimignano.

Hotell i Pisa

Det finns ett stort utbud av boende i Pisa, med lyxhotell nära det lutande tornet i Pisa och ett förstklassigt boende ligger på stranden av floden Arno. Det finns palats hotell, hotell villa och naturligtvis, moderna hotell i Pisa.

Boka Pisa stadsbesök online

Medan Pisa Staden är byggd längs floden Arno, den spektakulära sandstränder i Toskana kusten såsom Viareggio är mindre än 30 minuters bilresa bort.