Semester i Rom

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+14°C

Kom iväg på en weekend till Rom

Rom är utan tvekan en av världens mest fascinerande städer. Ströva runt bland historiska byggnader, antika ruiner, designerbutiker och härliga piazzor kantade av små mysiga restauranger med rödvita dukar.

Till Rom kan man resa året runt men staden är kanske som allra vackrast på vårkanten då vädret också är perfekt för att upptäcka allt som staden har att erbjuda.

Toppattraktioner i Rom

Colosseum är en av världens allra mest spektakulära byggnader. Med plats för omkring 50,000 människor är det kanske det allra bästa exemplet av romarrikets fantastiska arkitektur och här har åskådare kunnat ta del av allt från kämpande gladiatorer till, teatrar och avrättningar.

Sixtinska Kapellet i Vatikanstaten och dess 1,100 m2 tak med underbara målningar av Michelangelo är ett måste att besöka.

Spaghetti, Pizza, Salt in Bocca och Cannelloni – för alla som älskar god mat och goda viner är Italiens huvudstad motsvarigheten till vad München eller Prag är för alla ölfantaster.

I Rom finns massor att se och göra

Börja din weekend i Rom med att besöka Forum Romanum som var centrum för Rom under romarrikets glansdagar. En guidad tur genom området är ett perfekt sätt att skapa sig en förståelse för Roms fascinerande historia. Ta dig sedan vidare och njut av Colosseums magnifika arkitektur. Torget utanför Pantheon är ett perfekt ställe att njuta av en härlig pastarätt eller en espresso. Ta dig vidare mot berömda Fontana di Trevi, Spanska trappan, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. Rom har verkligen ett otroligt utbud av sevärdheter.

På natten vaknar staden till liv och många av Roms vackraste byggnader och monument är vackert upplysta och bidrar till den härliga stämningen som är så karaktäristisk för staden. Det finns naturligtvis massvis av utmärkta barer och restauranger som passar alla smaker. Roms nattliv kommer inte att göra dig besviken!

Shoppa loss i Italiens huvudstad

Om du fascineras av gator som Bond Street i London eller Fifth Avenue i New York kommer du att älska området kring Piazza di Spagna som ligger precis vid den berömda Spanska trappan i centrala Rom. Här ligger de stora modehusen på rad, och om prislapparna hade varit i kronor istället för euro skulle man kunna hitta riktiga fynd här. Bara ett stenkast från Pradas, Guccis och Diors mondäna butiker hittar du massvis med butiker med betydligt turistvänligare priser.