Semester i Toscana

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+16°C

Toscanas kust

Rent vatten, perfekt badtemperaturer och väl underhållen (främst) långa sandstränder längs kusten Toscana innebär att Toscana kusten är populär bland både familjer och par som letar efter den perfekta stranden semester i Italien.

Ligger på nordvästra kust Italien, smekt av Tyrrenska havet är Versilia Riviera norr toskanska stranden och närmaste stränderna till de italienska städerna Florens och Pisa.

När vintern hem tsartiden, är Viareggio en charmig och livlig stad med breda sandstränder kantade med majestätiska hotell, elegant arkitektur, och fantastiska affärer och underbara nattliv. Viareggio är känt för sin fantastiska årliga karnevalen fyllda med färgglada papper mache flöten och maskerade parader.

Forte dei Marmi är cirka 10 minuters bilresa längs kusten norr om Viareggio i Toscana, en populär kosmopolitiska semesterorten oozing med exklusiva boutiquer, underbara restauranger och ett fantastiskt utbud av nattklubbar och barer. En semester plats för de rika och berömda, erbjuder Forte dei Marmi inte bara lyxhotell stranden men också hotell i olika rankningar som passar alla budgetar. Torre del Lago är nära Forte dei Marmi och är där Giacomo Puccini bodde när han skrev sina operor (Tosca, Madame Butterfly etc).

Solsemestrar i Toscana

Viareggio på Toscana kusten har 10 km sandstränder där 6km drivs i privat regi (anläggningar och oftast tillgång är avgiftsbelagda) och 4 km allmänheten. Parco Naturale Regionale Migliarino-San Rossore-Massaciuccoil innehåller de flesta av den allmänna stranden i Viareggio. En del av Versilia rivieran, Viareggio faktiskt på Liguriska havet, även känd för att möta den Tyrrenska havet.

Den breda sandstränder i Forte dei Marmi är välvårdade med målade caféer och massor av stranden faciliteter inklusive solstolar och parasoller.