Semester i Venedig

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+10°C

Romans och avkoppling i Venedig

Venedig är en av de vackraste städerna i världen och utsedd som världsarv av UNESCO. Staden är en labyrint av sammanflätade gågator och vattenvägar.

Ta en helg med din käraste i Venedig, den kanske mest romantiska staden i världen. Sevärdheterna är många, det är en väldigt charmig stad rik på historia och kultur. Bästa tiden att resa hit beror på vad du föredrar, destinationen är populär året runt. Vissa föredrar sommarmånaderna för det varma vädret och andra vintern då det lägger sig en förtrollad dimma över staden. Tycker du om speciella evangemang är Karnevalen i Venedig ett måste, den firas varje år ca 40 dagar innan påsk och slutar på fettisdagen, men boka tidigt eftersom det är hög efterfrågan.

Höjdpunkterna i Venedig

Venedig är full med sevärdheter, ett tips är att gå en guidad tur för att få ut det mesta! En utav de främsta sevärdheterna är Sankt Markus torg som traditionellt är en mötesplats för lokalbefolkningen och myllar av aktiviteter. På torgets mitt finner du den magnifika Magnuskyrkan, ta dig upp i klocktornet och njut av utsikten, när du kommer ner kan du ta en fika i en av de många kaféerna på torget. Ta dig runt i de slingrande gatorna och hitta de må charmiga butikerna som säljer venediskt glas och masker. En annan populär sevärdhet är Rialtobron med sin otroliga struktur. En av de mest attraktiva höjdpunkterna är att se staden ifrån de många små vattenvägarna i Gondol.

Semester i Venedig

Venedig är en av de vackraste och mest romantiska städerna i världen.

Den fascinerande norr Italien Venedig består av över 100 små öar längs den adriatiska kusten och är känt för sina 150 kanaler som är förbundna med hundratals av broar inklusive den berömda Rialtobron (Ponte di Rialto).

Transport genom den gamla område i Venedig är antingen till fots eller på vattnet och det venetianska gondoler är giltiga färdmedel när de bor på en stadssemester i Venedig, men det finns ett antal snabbare och billigare vatten bussar och taxibilar finns i Venedig också.

Shoppare ska bege sig till området mellan Markusplatsen, Rialtobron och station för ett superbt utbud av lädervaror, kläder och spets. I Venedig kan toppdesignade detaljhandlare som Armani, Gucci, Prada, Missoni, Versace och Valentino hittas i San Marco-området.

Från restauranger och äta på den världsberömda Harry's Bar till dans på El Souk eller Akropolis finns ett stort utbud av kvällsunderhållning. Valet av restauranger, barer, klubbar och teatrar är oändlig, och en romantisk promenad längs den vackert upplysta kanalerna är ett måste när solen går ner.

Utforska Venedig

Den rikedom av välbevarade platserna i Venedig innebär att det omöjligen kan vara en tråkig stund!

Venedigs största torg ligger den myllrande Piazza San Marco eller Markusplatsen, ett landmärke från den 9: e århundradet framför Markuskyrkan i Venedig. Markusplatsen är den bästa platsen att starta en tur i Venedig och den perfekta bilden tillfället. St Mark's klocktorn, St Mark's Campanile samt Biblioteca Marciana och Dogepalatset ligger runt Venedig Markusplatsen, i början av Canal Grande, liksom en mängd små butiker och caféer.

Campo San Polo är den näst största torget i Venedig och är där tjurfäktning ägt rum men där du nu är mer benägna att besöka när den populära Karnevalen i Venedig är på eller filmfestivalen i Venedig.

Spåra de sista stegen i den italienska fångarna när du går över Venedigs av Suckarnas bro (Ponte dei Sospiri) eller besöka Museum of Modern Art eller Peggy Guggenheim-museet. Varför inte gå till ön Murano och titta på berömda exporterade venetianska glas blåses glaset till vackra former.

Billiga hotell i Venedig

Att bo på ett hotell i området runt Venedig är idealiskt om du kör genom Italien och vill ha ett hotell där man kan parkera bilen och samtidigt ta dagsturer till den vackra staden Venedig. Detta är också ett praktiskt område att bo i händer en fluga enhet semester, återigen för parkering kapacitet på hotellet och i de flesta fall, öster om att få lokal transport till staden.

Den lilla staden Mogliano är särskilt väl belägna i närheten av Venedig som det finns snabba direkt tågtrafiken i staden, med Treviso också i närheten.

Priset på boende tenderar att vara lägre också om att stå utanför Venedig, så boka din pruta semester till Venedig med omnejd och njuta av läckerheter i två städer i närheten.

Det finns ett stort utbud av boende i Venedig, från billiga budget hotell säng boende till lyxhotell, som ligger utspridda bland de sex distrikt i Venedig: San Polo, Cannaregio, San Marco, Dorsoduro, Santa Croce och Castello.