Semester i Riga

Viktig information

Valuta
Latvia, Lat
1.00 USD = 0.60 LVL
AKTUELLT VÄDER
Snö
+4°C

En resa till Riga

Riga, huvudstad och största stad i Lettland är ett viktigt centrum för industri, kultur och ekonomi. Dessutom är det en livlig stad som är omöjlig att inte älska.

Under senare år har Riga blivit världskänt som ett av de bästa resmålen i de baltiska staterna. Det finns mycket att se och göra under en resa till Riga, inkluderande guidade vandringar på fascinerande platser och utflykter till olika museer och storslagna parker i staden.

Mångfacetterad kultur

Ni som är ute efter ett häftigt nattliv ska veta att det finns många trendiga barer och clubar runt om i denna underbara destination. Resor till Riga är otroligt populära bland ungdomar som här har hittat den perfekta platsen för helgnöjen och svensexor/möhippor. De flesta barer håller öppet hela veckan och vaknar till liv under kvällarna, när turisterna och stadens invånare träffas och dansar sig genom natten. Många väljer att göra ett besök på Balzams, en pulserande nattklubb, där man kan beställa in den ökända drycken Black Balsam, en stark blandning av örter och alkohol.

För er som inte är lika förtjusta i strålkastarljuset och folkmassorna kan det vara värt att åka till den vackra stranden i Jurmala. Här kan ni tillbringa en njutbar dag, slappa på sandstranden och få en gastronomisk upplevelse i någon av de lokala skaldjursrestaurangerna. Inte alltför långt från stranden kan kulturkonnäsörerna njuta av fantastisk Art Noveau-arkitektur.

Den som vill lära sig mer om den mångfacetterade kulturen i Riga bör ta en guidad tur runt staden. Guiderna är ofta mycket kunniga och stolta över att lära besökarna allt om sin underbara hemstad. Alla, med det minsta intresse av historia, upptäcker mycket intressant bland de världsarvslistade byggnaderna i Riga.

Boka billiga resor til Riga idag

Resor till Riga passar allt från möhippor och svensexor till historieresor.