Semester i Malta

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+19°C

Resor till Malta

Resor till Malta är en oförglömliga! Den vackra naturen, det varma medelhavet som sköljer in över landets stränder och den goda maten gör att många väljer att komma tillbaka år efter år.

Malta är en fantastisk ö att semestra på som ligger långt ifrån allt vad vardagen kan innebära. Med möjlighet till att dyka bland grottor och vackra stränder lockar Malta till sig många turister. Den blå lagunen är en stor attraktion bland turister med kristallklart hav och vit strand förstår man varför turisterna beger sig dit på en resa till Malta. Den vackra fästningen Vittoriosa ligger på ön och är även den värt ett besök. Ön gör ingen besviken, dess historia gör ön ännu mer intressant och de vackra naturomgivningarna är oslagbara på en semester. Man kan få förvänta sig att få avnjuta medelhavsmat med fisk och skaldjur på pittoreska restauranger.

Vilken ort passar just dig?

Om du är ute efter en livlig semesterort på Malta kan du välja att bo i Bugibba och Qawra som utgör den största semesterorten på ön. Kusten på den här delen av Malta präglas av dramatiska klippor och underbara hällar som du kan sola på och havet erbjuder mycket goda möjligheter för snorkling och dykning. Detta område har ett stort utbud av kvällsnöjen med många restauranger, barer och klubbar. St Julian’s är en annan livlig semesterort som är känd för alla sina uteställen och sin gyllene sandstrand. Om du föredrar en lugnare resa till Malta kan Mellieha Bay med öns största sandstrand vara ett bra alternativ. Orten är ett speciellt populärt val för familjer och par. Den pulserande semesterorten Sliema ligger nära huvudstaden Valetta, med ett utmärkt urval av eleganta restauranger, kaféer och barer som du kan njuta av under din vistelse på Malta.

Intressanta aktiviteter och god mat

Det finns massor med intressanta aktiviteter för att göra resor till Malta händelserika. Golden Bay som ligger på den nord västra delen av ön med sin vacka sandstrand kan vara ett alternativ eller varför inte ta en båttur till Blue Grotto som är känt för sitt blåa vatten och sina dramatiska klippor. Huvudstaden Valetta som finns med på UNESCOS världsarvslista har fina palats och museer och flera teatrar och gallerier att njuta av på din semester. Maten på Malta präglas till stor del av det italienska köket och du kan också prova de lokala fenkatarestaurangerna som serverar en traditionell kaninrätt.