Semester i Krasków

Viktig information

Valuta
Poland, Zloty
1.00 USD = 3.59 PLN
AKTUELLT VÄDER
Regn
+11°C

En resa till Krakow

Med rik historia, pulserande nattliv och rykte som Polens kulturella huvudstad, är en resa till Karkow det perfekta valet för den som letar efter något lite annorlunda på en stadssemester.

Huvudsakliga sevärdheter: Krakow nattliv, Centraltorget "Rynek Glowny", vVandra längs Kungsgatan.

Perfekt för weekendresor, skollov, romantiska helger.

En historisk weekend i Krakow

Bara en kort resa med flyg, erbjuder Krakow, Polen, turisterna en chans att fördjupa sig i en annan kultur samtidigt som de kan njuta av alla attraktioner de förväntar sig i en modern stad.

Besök den forntida slottet Wawel, ta en promenad runt den pittoreska gamla stan eller besök en av stadens många museer. Även om staden är historisk, finns det mycket för den moderna turisten. Krakows många universitetsstudenter innebär att det är mycket som händer på natten, med allt från traditionella barer till moderna klubbar. Resor till Krakow tillgodoser alla behov för souvenirköparna med många marknader och moderna köpcentra runt om den gamla staden. Oavsett om du vill komma bort från allt eller uppleva livet i en annan stad, är en semester i Krakow den perfekta destinationen för din weekend.

Karkow är en stad som är genomsyrad av legend och arv, och där det gamla "lever" lyckligt tillsammans med nya och gamla kyrkor, som Franciscan, sida vid sida med moderna barer och restauranger. När du har tagit in den vackra antika arkitekturen i staden, behöver du inte gå för långt för att njuta av lokal mat eller de lokala drycker som uppskattas av lokalbefolkningen. Efter middagen kan du välja att ta del av det livliga nattlivet eller uppleva cafékulturen på det populära Salutorget. Om du vill vara ännu mer kultiverad på din resa till Karkow så är staden hem till många välkända teatrar, som Slowacki, där många hyllade teatersällskap uppträder. På morgonen kan du koppla av i stadens dussintals parker, inklusive den historiska Planty, som byggdes för att ersätta den gamla stadsmuren. Och med snöiga vintrar och milt vädret resten av året, är Krakow den perfekta staden för en kortsemester, oavsett tid på året.

Stora Torget i Krakow

Sukiennice på Stora Torget är en magnifik byggnad, som ursprungligen uppfördes under slutet av 1300-talet och nu, bland annat fungerar, som marknad med huvudinriktning kläder, textilier och loalt hantverk.

Mariakyrkan ligger också vid Stora Torget i Krakow och uppfördes under 1300-talet. Från ett av tornen, som från början var ett vakttorn, ljuder var timme en trumpetsignal ”hejnal mariacky”. Om du läser om ”Trumpetaren i Krakow” kommer du förstå varför melodin avbryts mitt i!

Kultursemester i Krakow

Det kungliga slottet, Wawel, uppmärksammat av UNESCO, måste ni också besöka. Det är öppet, nästan, dagligen och visar upp representationsrum, den privata kungliga bostaden, skattkammaren, vapenförrådet och konstutställningar. Ta också en rundtur i trädgården! När ni ändå besöker Wawel – passa också på att besöka katedralen med den enorma Sigismundklockan, gravar och museum.

Också i övriga Krakow finns många museer och gallerier att utforska, bland annat Nationalmuseet, Czartoryskymuseet där Leonardo da Vinci´s ”Damen med hermelinen” finns och Krakows historiska Museum – bara för att nämna några...!