Semester i Algarve Region

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+28°C

Resor till Algarve

Resor till Algarve bjuder på fina sandstränder, spektakulära klippformationer och riktigt god mat.

Algarve har lockat semesterfirare i många år och regionen är perfekt för härligt lata dagar med sol, bad och god mat. Med säkra och rena stränder, trevliga semesterorter, många bra golfbanor och en sol som skiner i stort sett hela sommaren är en resa till Algarve ett säkert kort för en minnesvärd semester!

Algarvekusten ebjuder något för alla!

Albufeira är en trevlig och livlig semesterort med många vackra stränder belägna mellan dramatiska klippor. Det är en perfekt destination för lata dagar i solen och passar utmärkt för alla som även söker ett bra utbud av barer och restauranger på kvällstid. Om du är golfintresserad så är Vilamoura en helt perfekt destination med hela 6 vackra golfbanor. Om du är intresserad av tennis, ridning eller olika vattensporter så är Vilamoura med sina härliga sandstrand ett ypperligt alternativ. Både Albufeira, Vilamoura och Vale Do Lobo har ett rikligt utbud av barer och klubbar där du kan dansa och festa hela natten.

Om du letar efter gyllene sandstränder och kristallklart vatten så är Praia Da Rocha ett perfekt alternative. Den 2 kilometer långa stranden har fantastiska klippformationer som du kan njuta av medan du lutar dig tillbaka i din solstol och önskar att semestern aldrig skall ta slut. Utefter Algarvekusten finns det även många lugnare semesterorter som t.ex. Alvor med sina härligt vita hus, små kullerstensgator och små hantverksbutiker. En annan trevlig destination på Algarvekusten är Montegordo som bara ligger 3 kilometer från den spanska gränsen. Härifrån är det lätt att göra utflykter till Spanien och på så vis uppleva två olika länder under din semester. Orten ligger även nära naturreservaten Sapal och Ria Formosa. Om du vill uppleva en mer genuin atmosfär under din resa till Algarve kan marknadsstaden Silves vara värt att kika närmare på.

Algarve är ett perfekt val för en familjesemester. Ta med barnen till den marina temaparken i Guia eller till vattenparken Estombar med sina många vattenrutschbanor. Alla populära stränder erbjuder goda möjligheter för att utöva olika vattensporter.

Boka en billig semester till Algarve idag

När du planerar en härlig sol och badsemester så kan du lita på att Algarve levererar.