Semester i Lisboa

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+18°C

En resa till Lissabon

En weekend i Lissabon är ett bra alternativ till andra europeiska destinationer och erbjuder fantastisk arkitektur, god mat, underbara vyer och en unik historia. Det varma vädret och den avslappnade atmosfären går väldigt bra ihop med semesterfirarens vilja att få en andhämtningspaus och koppla av under en kortsemester.

Huvudattraktioner: Castelo de Sao Jorge, Lissabons katedral, Bairro Alto, Padros dos Descobrimentos.

Passar för semester i lugnt tempo, romantiska resor för två, historieälskare.

Mer om Lissabon

Under en resa till Lissabon kan ni verkligen uppleva det man ska under en semester – avkoppling. Stressen som finns i många andra storstäder saknas här. Lissabon har en mycket mer tillbakalutad prägel och ger besökarna möjlighet att njuta av den lokala arkitekturen, vacker miljö, underbar mat och dryck I alla stadens caféer och restauranger.

Med sitt sköna väder, sina guldgula sandstränder och sitt vibrerande centrum, är Lissabon ett av Portugals populäraste resmål, vilket är lätt att förstå. Vare sig ni är ute efter en kosmopolitisk semester eller en chans att koppla av och släppa allt annat, har Lissabon just det ni söker.

Från att ha varit en nersliten hamnstad, har Lissabon förnyats under åren och blivit en spännande och minnesvärd destination för turister från hela Europa. Med sina färggranna hus, vindlande gränder och fantastiska gallerier och museer, har denna fina, gamla stad väldigt lätt att charma sina gäster. Här kan ni promenera på gatorna i den gamla stadsdelen, se världen passera förbi från ett gatucafé eller uppleva sevärdheterna i Belem-området. Mellan Torre de Belem och det fantastiska klostret Mosteiro dos Geronimos finns massor att se och göra. Promenera eller ta spårvagnen till Castelo de Sao Jorge och njut av den fantastiska utsikten över staden, eller njut av solen i någon av Lissabons parker och botaniska trädgårdar!

Under en resa till Lissabon trivs också barnen – ta med dem till Jardim Zoologico och se ovanliga djur, utforska skeppen I Marinmuseet eller släpp loss dem på de fina och säkra sadstränderna. Ni som älskar konst blir bortskämda i Lissabon. Ta er till Museo Gulbenkian och se tavlor målade av Rembrandt, Monet med flera, eller se verk producerade av morgondagens legender, som pryder väggarna i tunnelbanan. Till sist, se till att spara lite energi så att ni orkar uppleva Lissabons kvällsliv. Vare sig ni föredrar att delta i en enorm gatufest i Bairro Alto eller avnjuta det delikata lokala köket, så är det en upplevelse ni inte får missa!

En billig resa till Lissabon

Om ni vill lämna allt annat bakom er och istället njuta av denna fantastiska stad, ta en titt på våra fantastiska erbjudanden på resor till lissabon.