Semester i Rumänien

Viktig information

Valuta
Romania, New Leu
1.00 USD = 3.93 RON
AKTUELLT VÄDER
Regn
+9°C

Utforska Rumänien

Resa på semester till Rumänien och du kommer att besöka EU: s nyaste medlem, och ta en tur till någon av dess kärnlandsbygden och du kommer att känna att du är i en annan universum. Hästdragna kärror fortfarande normen för transport i Rumänien och i denna lantliga idyll du se konformad hö stackar, och berg så grönt de visas upp i boj där fåren betar förnöjt. Rumänien, det största landet på Balkan, är hem för verkliga livet Transsylvanien med sin gotiska slott och berättelser om vampyrer och "greve Dracula". Utmärkt vandring, cykling och skidåkning finns i hela Karpaterna som bege sig genom centrala Rumänien.

Att se Rumänien kommer att innebära ett besök i huvudstaden Bukarest, eftersom de flesta lågprisbolag hit. Bukarest är en charmig stad med en eklektisk blandning av arkitektur med mycket franska influenser, som moderna stål och glas torn sitta bredvid kommunisttiden betongbyggnader som dominerar stadsbilden. Världens näst största byggnad, är parlamentet palatset i Bukarest. Rumänien är under snabb utveckling och denna förändring främst yttrar sig i Bukarest.

Vi rekommenderar att du besöker Rumänien nu och dra nytta av den billiga hotell och levnadsomkostnader innan för mycket förändring sker.