Semester i Slovenien

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+9°C

Semesteruppehåll i Slovenien

Slovenien ligger i Centraleuropa röra Alperna och gränsar till Medelhavet. Landskapet i Slovenien erbjuder olika och fantastiska skönhet. Längs gränsen till Österrike, Julian Alps ge spektakulära bergslandskapet. I söder, erbjuder natur grottor som de vid Postojna. Sloveniens huvudstad Ljubljana är av en hanterbar storlek med superb barock och Habsburg arkitektur.

Saker att göra i Slovenien

Varför inte resa till Slovenien för en fantastisk öl festivalen? Den populära festivalen kommer att se över 30 bryggerier visa upp sina drycker, med deltagare möjlighet att prova tipples från lik av Carlsberg, Sarajevsko, Pan, Tuborg, Beck's, Brooklyn Brewery, Leffe, Stella Artois, Fuller's och Hoegaarden, bland annat. Du kommer att kunna hålla jämna steg med den senaste VM åtgärder från Sydafrika på en stor skärm som kommer att uppföras inom BeerFest plats. Festivalen är en av de största i sitt slag i Mellaneuropa och kommer även att innehålla en mängd levande musik och konst föreställningar, samt aktiviteter för hela familjen.

Slovenien är hem till några vackra landskapet, av vilka vissa ligger nära Ljubljana. Triple Bridge är hjärtat av Ljubljana. Med många trottoaren spiltor, turister och mysiga restauranger, är detta ett måste besöka område av staden. Havet och floder, berg och slätter, skogar och fält, städer och byar låta någon-en att känna sig bekväm och avslappnad. Anslutningen av nationen till landsbygden och vår kärlek till Alperna återspeglas i det faktum att Triglav, det högsta berget, har på pälsen-of-armar av flaggan samt på baksidan av vår euromynt.

Om du är på humör för stillhet varför inte ta lite tid att besöka Lake Bohinj (Bohinjsko Jezero), den största permanenta sjön i Slovenien. Lake Bohinj ligger i inne Triglav National Park och har några av de mest fantastiska vyer Slovenien har att erbjuda.