Semester i Spanien

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+18°C

Att resa till Spanien

Med en avspänd livsstil, fantastiska stränder, utsökt mat och ett pulserande nattliv, är en av alla våra billiga resor till Spanien ett perfekt val för en härlig semester.

Från en avkopplande semester på någon av Balearernas vackra stränder till Barcelonas vackra avenyer och utsökta tapasbarer, oavsett om du letar efter sol & bad, myllrande storstäder eller äventyr så kan du vara säker på att hitta något som passar i Spanien! Det går snabbt att ta sig till Spanien och inom bara några timmar kan du sitta på ett litet torg och dricka sangria och njuta av paella i det varma solskenet. Varför vänta, boka din resa till Spanien redan idag!

Här finns något för alla!

Spanien har varit en favoritdestination under decennier och för dig som vill komma undan billigt finns det många alternativ att välja mellan. I Spanien finns det verkligen något för alla – om du längtar efter en avkopplande semester på stranden finns det flera kuststräckor att välja mellan. Längs Costa del Sol i Andalusion i södra Spanien ligger välkända semesterorter som Marbella, Fuengirola och Benalmadena och här hittar du en härligt livlig atmosfär och fantastiska stränder. Området kring Alicante är känt som Costa Blanca och här ligger också den pulserande semesterorten Benidorm och många mindre orter som är perfekta för en solsemester. Costa Brava i regionen Katalonien i norra Spanien är perfekt om du är ute efter en händelserik semester varvat med lata dagar på stranden. Tossa de Mar är den kanske mest pittoreska orten med en vacker borg som ligger ovanför staden och här är tempot betydligt lugnare än i grannorten Lloret de Mar som länge varit partyfolkets favoritdestination. Costa Brava ligger nära Barcelona som är perfekt för en dagsutflykt. Söder om Barcelona sträcker Costa Dorada ut sig med ett pärlband av trevliga orter perfekta för en billig resa till Spanien.

Vackra öar och städer

De Baleariska öarna Majorca, Ibiza och Menorca ligger strax utanför Spaniens östkust. Alla tre öar är riktigt vackra med härliga stränder, klarblått vatten och pittoreska byar att besöka. Kanarieöarna, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa ligger I Atlanten strax utanför Afrikas östkust. Dessa vulkaniska öar erbjuder ett härligt klimat året runt, underbara stränder och massor av aktiviteter.

Om du vill uppleva lite mer av det riktiga Spanien är Barcelona med sina modernistiska byggnader, sin gamla stadskärna och sitt fantastiska nattliv ett perfekt val. Madrid med dess fascinerande museer och Valencia är också utmärkta val för en semester. Spanien är känt för sin fantastiska mat och överallt hittar du lokala restauranger som serverar olika typer av tapas, paella, stekar och seafood. På kvällen är det omåttligt populärt att beställa in en karaff sangria att dela på, ofta kompanjerat till härlig spansk musik.