Semester i Barcelona

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+16°C

Barcelona - perfekt för en weekend

Mysiga tapasbarer, fantastisk arkitektur, härliga stränder, utmärkt shopping och ett hett nattliv - Barcelona är definitivt en av Europas roligaste städer att besöka för en weekend!

Barcelona ligger i Katalonien vid den spanska Medelhavskusten, inte långt från franska gränsen, och hos oss kan du boka såväl billiga flyg som riktigt prisvärda hotell.

Topp attraktioner

Las Ramblas - Barcelonas världsberömda paradgata är en perfekt plats att njuta av en glass. Katedralen La Sagrada Familia - Gaudis mästerverk och stadens landmärke är ett arkitektoriskt mästerverk man inte får missa! Tapasbarer och nattklubbar - sent på kvällen vaknar staden verkligen till liv och det finns få städer i Europa som slår Barcelonas puls.

Utforska Barcelona

Kolla in Barcelonas alla sevärdheter - från den fantastiska Sagrada Familia till Las Ramblas. Missa inte den vackra parken Guell, det charmiga El Raval-området eller fascinerande Montjuic där du kan spana in den magiska fontänen. I Barrio Gotico, de gamla kvarteren nära hamnen, ligger tapasbarerna och restaurangerna tätt och det är hit du skall ta dig om du vill vara i hjärtat av all action. Eixample är ett trevligt område strax väster om Las Ramblas och vär värt att urtforska. På sommaren är stadens härliga stränder perfekta att lata sig på efter en förmiddags sighseeing. För alla fotbollsintresserade är en fotbollsmatch på Nou Camp verkligen att rekommendera!

Det finns också massor av kul saker att göra om du reser med barn - Poble Espanol på Montjuic, chokladmuseet nära Arc de Triomf och linbanan som går från Barcelona till Montjuic är några exempel.

Barcelona Ytterstad

Som med de flesta av världens större städer är den yttre delen av Barcelona den idealiska platsen för dig som vill bo i ett bostadsområde med lätt tillgång till stadens centrum.

Bo i det exklusiva Front Maritime-området och få ett stort utbud av butiker, restauranger och nattklubbar på din tröskel.

Barcelona Omgivande Områden

Landsbygden i Barcelona har gröna kullar och många vackra och lugna platser att njuta av en avkopplande semester på.

Barcelona Flygplats

Barcelona de El Prat-flygplatsen ligger bara 10 kilometer söder om centrala Barcelona.