Semester i Benidorm

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Regn
+17°C

Strand på dagen och fest på kvällen

Om du vill iväg på en resa där man kan vara på stranden på dagen och festa på kvällen är Benidorm det perfekta valet!

Med fyra kilometer sandstränder och över 1000 ställen att äta och dricka på kommer du aldrig ha en tråkig stund i Benidorm! Benidorm är en utmärkt plats för året-runt-resor till Spaniens Costa Blanca med över 350 soldagar om året.

På Playa de Levante Beach kan du njuta av en öl på någon av de livliga strandrestaurangerna eller shoppa smycken, keramik och målningar på marknaderna.

Shopping

Lär känna staden genom att tillbringa några timmar med att titta i butiker. Marknaderna, basarerna, galleriorna och matställena erbjuder en eklektisk blandning som tillfredsställer den mest kräsne shopparen och ger många fyndmöjligheter när man är på jakt efter souvenirer och mode att ta med sig hem. Shoppa tills du storknar, friska sedan upp dig med en svalkande dryck på något kafé i närheten.

Båtturer

Ta en tur längs kusten under en privat båttur, eller på en familjevänlig kryssning och utforska livet i havet och de närliggande stränderna från ett nytt perspektiv. Om man är förtjust i fiske kan man åka på utfärd med lokalbefolkningen och se om man lyckas få napp till middagen!

Kulturella event

En rad festivaler och fester äger rum i Benidorm hela året, så ta på dig din sombrero och var med om festligheterna. Eller så kan du lämna orten och bege dig till närliggande Albir för att delta i stadens regelbundna fiestas, som filmfestivalen och 19 mars-processionerna.

Gamla staden

Få en känsla av det traditionella Spanien i de charmiga och lugna kullerstensklädda områdena av Benidorm i Gamla staden. Här hittar du små torg, loppmarknader, lokala hantverk, små kyrkor och den lugna livsstil som är typisk för svunna tider vid kusten. Gamla staden är en förtjusande plats att utforska en varm eftermiddag strax före solnedgången.