Semester i Costa del Sol

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+12°C

Resa till Costa del Sol

Sandstränder, livliga semesterorter, över fyrtio golfbanor och mer än hundra kilometer spektakulär kustlinje möter dig på resor till Costa del Sol.

Costa del Sol- eller solkusten som det betyder på svenska, är precis som det låter en kust där solen vilar över horisonten hela dagen. Med fantastiska städer och byar som Nerja, Marbella och Sevilla får man uppleva spansk kultur när den är som bäst. I kuststäderna doftar paella från gatuköken längs stranden man blir och ständigt påminner om de läckra specialiteter som spanjorerna tillagar. Kusten är fylld med sevärdheter där Alhambra stoltserar med sitt praktfulla arabiska palats. Med exklusiva och vackra städer som Marbella och Sevilla och närheten till Europas sydligaste spets är det underbart att resa till Costa del Sol på semestern.

Paraplydrinkar och sena sommarkvällar

Det finns mycket att välja mellan och om ni söker något extra lite avsides är den gamla, traditionella stadenMijas i den vackra bergskedjan Serrania de Ronda en underbar plats för resor till Costa del Sol. Marbella är en lyxig och kosmopolitisk stad där man på ett smakfullt sätt blandar det gamla med det nya.

På en resa till Costa del Sol vill de flesta bo nära kusten för att få närhet till havet, orterna är oftast väl besökta av turister och det finns hotell och boenden längs med kustremsan. Hotellen har ofta swimmingpool och området är lämpligt för sol och bad. Sevilla är ett populärt resmål för de som vill ha bra shopping och njuta av den vackra staden, och likaså Marbella. För en sol- och badsemester rekommenderas att bo i någon av de mindre orter som finns längs kusten så som Nerja. Staden var förr en fiskeby, men med den berömda stranden Playa Burriana är det nu en fantastisk plats för avkoppling och lata dagar under semestern. I Nerja finns också den populära Europa Balkongen där man kan njuta av den härliga utsikten.

Boka din resa till Costa del Sol idag

Sevilla är en fantastisk stad med romantisk prägel där de bästa tapasbarerna och nattlivet finns nära Costa del Sol. Befinner man sig i Sevilla besök gärna Alcázar som är ett fantastiskt palats i staden.

Alhambra är väl värt ett besök och kan ta en hel dag då palatset är flera kilometer och med en enastående arkitektur.

Nerja är en trevlig ort att besöka där det är populärt att besöka grottorna som ligger en bit utanför staden.

Marbella är en exklusiv stad där det finns gott om barer, uteställen och fina strandpromenader med vackra palmer längs stranden. Det är underbart att dricka en apelsinjuice på det härliga apelsintorget som är övertäckt av apelsinträd.

På en resa till Costa del Sol kan man ta båten över till Marocko på en dagstur Afrikas nordligaste land.