Semester i Gran Canaria

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+24°C

En varm resa till Gran Canaria

Ön har varit ett populärt semestertillhåll i många år och många väljer årligen att åka på resor till Gran Canaria. Här kan man hitta allt, oavsett om man söker lugnet, utelivet, är singelturist eller åker med barn kan man vara helt säker på att man hittar något man trivs med. Gran Canaria är en typisk vulkanö, hotellen är ofta utrustade med fantastiska pooler och det är aldrig långt till närmsta sandstrand. Det finns så mycket att se och göra för turisten som förlägger sin resa till Gran Canaria.

En omväxlande natur

Gran Canaria är uppdelad i två delar, den nordöstra delen och den sydvästra delen. Miljö och natur skiljer sig en hel del i dessa områden och här finns allt från öken till klippiga berg och djupa dalar. Många väljer att bo på sydvästra delen där turiststäder som Arguineguin och Playa Del Ingles ligger och även många turistattraktioner så som till exempel Maspalomasöknen. Det lämpar sig även att resa till Gran Canarias nordöstra del där Las Palmas ligger, där man kan bergsklättra eller vandra i dalarna med stopp i pittoreska små byar efter vägen. Denna del har många undangömda pärlor att se och utforska för den nyfikna turisten.

Att upptäcka ön med eller utan bil

Resor till Gran Canaria lämar sig året om men den stora turistmassan kommer under vår och höst. Det finns en hel del att göra under semestern på ön. Tar man sig utanför hotellen hittar man det typiska livet med små restauranger med bra mat, trevliga barer och små basarer och marknader. De flesta hotell har ett bra nattliv men även här kan man finna riktigt bra smultronställen utanför hotellkretsen. Las Palmas är Gran Canarias största stad och här kan man hitta allt, både i affärer och på marknaden. För de som inte vill sola och bada utan är mer intresserad av natur kan man få sitt lystmäte av annorlunda natur på sin resa till Gran Canaria, då ön vilar på en vulkanisk grund. Vandra i Maspalomasöknen, besök något av de berg som är utdöda vulkaner med en rik mångfald eller hyr en bil runt ön och stanna och njut av utsikten, vid klart väder ser man utan problem Teneriffas högsta punkt på berget Teide. Här finns något för alla, natur, bad, fest, shopping, mat och en hel del annat som gör det värt att förlägga resan till Gran Canaria.