Semester i Palma de Mallorca (Mallorca)

Viktig information

Valuta
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+20°C

En vacker stad att flanera i

Kosmopolitiska Palma är huvudstaden i Mallorca. Detta populära resmål erbjuder ett varierat och livligt semesterval för par på en romantisk semester, små grupper och familjer. Palma är genomsyrat av kultur och fullmatat med affärer, barer och restauranger.

Gågator och vackra parker finns det gott om och det är inte en stad man stressar i utan befolkningen sitter ofta och gärna på något torg med en kaffe eller öl framför sig. Det är en vacker stad att flanera i. Staden har hänför besökare i årtionden med sina vackra fasader och tjusiga skyltfönster.

Om man vill bada så går det

Det finns hotell i Pama som har pool om man reser under den varmaste delen av året. i Palma finns det en strand dit mallorkanerna själva tar sig. I områder Portixol finns det dessutom riktigt bra restauranger utefter den vackra strandpormenaden.

Palma ligger även nära den livliga badorten C'an Pastilla, där sanden och vattnet är rent och där det finns gott om utrymme att luta sig tillbaka och njuta av solskenet. Playa de Palma har gyllene sand och ligger bara 5 km från Palma, perfekt för de på familjesemester.

Utforska Palma

Palma har allt du kan tänka dig. Om du gillar kultur får du inte missa den gotiska katedralen, museerna, det antika moriska badet och konstgallerierna. Du kan också bege dig till hamnen och kolla in lyxbåtarna!

Palma är ett populärt val till familjesemestern. Du kan ta med barnen till Marineland i Portais Nous eller vattenparken iMagaluf.

Det finns såklart många barer och restauranger i Palma för alla smaker och plånböcker. Om du är av den festglada sorten kommer Palma inte göra dig besviken. Här finns gott om klubbar och barer där du kan spendera natten.