Semester i Tunisien

Viktig information

Valuta
Tunisia, Dinar
1.00 USD = 2.50 TND
AKTUELLT VÄDER
Regn
+6°C

Fascinerande dagar i Tunisien

Med en mix av nordafrikansk atmosfär och sofistikerat medelhavsliv, blir en resa till Tunisien en oförglömlig upplevelse. Här finns kilometerlånga vita sandstränder, fascinerande kultur och en imponerande historia. Mångfalden som Tunisien erbjuder innebär att tiden man är där alltid känns för kort.

Oavsett om ni vill koppla av vid stranden, dyka bland de färgglada korallreven eller bege er ut i öknen på en kamelsafari, kommer en resa till Tunisien bevaras länge i ert minne.

Resor till Tunisien för alla smaker

Hammamet kallas ibland Tunisiens Saint Tropez med sitt exklusiva utbud av lyxhotell - som gjort för er som söker all-inclusiveboende i Tunisien. Denna marina ort, precis i utkanten av Saharaöknen, ståtar med fantastiska stränder, glittrande hav och genuina marknader där ni kan, och bör, pruta på det ni köper. En resa till kan också tillbringas i Hammamet Yasmine där ni kan sitta i fridfulla tankar och se solnedgången över hamnen med sina spektakulära lyxjakter, eller vandra genom marknadsstånden vid medinan.

Port El Kantaoui är en charmig ändamålsenlig semesterort som i sin stil påminner om en traditionell tuniskisk by och stoltserar med vita sandstränder och en suverän 18-håls golfbana. Sousse har mycket att erbjuda om ni vill lära er mer om lokal kultur och historia under resa till Tunisien. Upplev fantastiska moskéer och fascinerande arkeologi, eller följ med på en kamelsafari från någon av de vackra stränderna.

Den gamla staden Monastir är en annan intressant plats att besöka under en resa till Tunisien. Både landets traditionella och moderna livsstil är uppenbara här, och staden är en av inspelningsplatserna för Indiana Jones-filmerna. Bara 7 km söderut längst kusten ligger den livliga hamnstaden Skanes som är ett populärt val för billiga resor till Tunisien med sina imponerande guldkupoler och långgrunda stränder.

Aktiviteter på din resa till Tunisien

Dykning i Tunisien

Som om det inte räckte med skönheten i det vilda växt- och djurlivet och vid stränderna, finns i Tunisien också fantastiska korallrev under vattenytan som man inte bör missa. Här finns en utmärkt miljö för dykare i alla åldrar och på alla nivåer. Dykcenter där man har möjlighet att förbättra sin teknik finns i Hammamet, Djerba, Hergla och Monastir.

Ökenvandring

Om man vill få ut det mesta av Saharas ökenlandskap kan man delta i en ökenvandring. Man kan färdas på häst- eller kamelryggen i en riktning man själv väljer, förbi sevärdheter i området på en annorlunda tur. Om man är sugen på något mer av en adrenalinkick kan man hyra en jeep och istället skumpa fram över de dammiga sanddynerna.

Vattensporter i Tunisien

Vid den tunisiska kusten är säsongen för segling lång tack vare de milda men ihållande vindarna. Kusten erbjuder också goda förutsättningar för att utöva andra sporter som vindsurfing, trampbåt och vattenskidor. I Hammamet och Sousse finns ett särskilt bra utbud av faciliteter som gör att man kan syssla med vattensporter, men var man än befinner sig längs den tunisiska kusten är man alltid i närheten av ett vattensportcenter.

Golfsemester i Tunisien

Hammamet är en golfares paradis Här finns Citrus Gold Course som erbjuder en bana med 18 hål och en med 9 för alla nivåer, samt en butik och en restaurang så att alla hålls sysselsatta. För en ännu större bana kan man bege sig till Kantaoui, här finns en golfbana med 36 hål.