Semester i Turkiet

Viktig information

Valuta
Turkish lira
1.00 USD = 3.68 TRY
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+21°C

En härlig resa till Turkiet

Turkiet har underbart solsken, vackert hav och en intressant kulturhistoria. Finner du underbart medelhavsklimat och perfekta stränder. Det finns knappast ett bättre ställe att luta sig tillbaka och koppla av på än på en av våra resor till Turkiet!

Gyllene sand och turkost hav

Stränderna i Turkiet är förtjusande vita sandvikar med topasfärgat vatten, gröna kullar och vackra berg. I det populära området kring Antalya finns många härliga semesterorter att besöka. Här finns bland annat Alanyadär du kan välja att slappna av på den berömda Kleopatrastranden eller besöka ortens många mysiga barer, butiker och restauranger.

Calisstranden nära Fethiye är idealisk för familjer. Stranden är vidsträckt, har ett lugnt och klart vatten och flera restauranger och kaféer som alla är familjevänliga. För en liten upptäcktsfärd kan man prova på Ovabukustranden på Datchahalvön som är omgiven av ett frodigt grönt landskap och mycket lugnare än de flesta andra turkiska stränderna.

Koppla av på de orörda stränderna i Dalaman och har du tur kanske du kan få syn på en av de sällsynta Carettasköldpaddorna som håller till här. Om du föredrar en livligare semesteratmosfär under din resa till Turkiet kan du kolla in Marmaris, där det finns gott om barer och krogar samt en hel del vattensporter på stränderna.

Ta en båttaxi över viken till de fantastiska stränderna vid Icmeler. Här är omgivningen perfekt för familjer, med mjuk sand och extra lugnt vatten som de minsta kan plaska runt i. Några av de mest fantastiska sandstränderna i landet finns i Öludeniz och som nämnts tidigare den populära Kleopatrastranden i Alanya

Utflykter och marknader

I Turkiet finns härliga platser med olika typer av sevärdheter som lockar familjer. Museer i Istanbul, historiska platser i staden Antalya och landets alla djurparker och vattenparker är exempel på populära familjeutflykter. Under ett besök i Istanbul bör man promenera i området Sultanahmet, där några fantastiska landmärken finns, som Blå moskén och Topkapipalatset.

Resor till Turkiet behöver nödvändigtvis inte vara centrerade runt stranden. Du kan ta en båttur till den grekiska ön Kos eller åka ut på en glasbottnad båt och kolla in undervattensvärlden. Du kan gå på roliga utflykter i Bodrum och besöka Dedeman Aqua Park. Det finns även en intressant marknad i Hisaronu. Åk in till Istanbul om du vill uppleva det turkiska stadslivet - staden är proppfull med vackra moskéer, gallerier och fantastiska restauranger och barer!