Semester i Ankara

Viktig information

Valuta
Turkish lira
1.00 USD = 3.67 TRY
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+22°C

Upptäck Ankara

Med charmiga Gamla stan, antika ruiner och fascinerande museer erbjuder en semester till Ankara i Turkiet så mycket mer än bara avkoppling på stranden.

Beläget i hjärtat av landet har denna urgamla stad mycket att erbjuda såväl familjer som par. Utforska kullerstensgatorna i Gamla stan, se resterna av romerska tempel och palats eller lär dig mer om Turkiets kulturarv i ett av stadens många museer eller gallerier. En utflykt lite längre bort kan utflykter tar dig till sevärdheter som Midas grav och de dramatiska ruinerna av Hattusha, Turkiets antika huvudstad, medan själva staden erbjuderr gott om möjligheter till shopping och nöjen. När solen går ner kan du njuta av traditionell turkisk musik, hugga in på läckra regionala rätter eller koppla av och njuta av en drink eller två på någon av stadens välkomnande uteserveringar.

Utforska Ankara med omnejd

Varför inte kombinera din semester till Ankara med en paus på den Egeiska kusten? Bara några timmars bilfärd bort kan du besöka någon av de vackra oförstörda byarna och livliga semesterorter som Gumbet, Bodrum och Kusadasi eller stora städer som Izmir, alla inom räckhåll av vita sandstränder och glittrande blått hav.