Semester i Antalya

Viktig information

Valuta
Turkish lira
1.00 USD = 3.88 TRY
AKTUELLT VÄDER
Regn
+12°C

Välj bland idylliska stränder

Med klarblått varmt vatten, mjuk fin sand och utmärkt väder är Antalya den perfekta platsen för en badsemester.

Antalya ligger vid Turkiets Medelhavskust och är en av de vackra badorterna som tillsammans bildar den turkiska rivieran. Under en semester i Antalya kan ni välja mellan idylliska stränder som Mermerli Beach, den mest centrala stranden, eller den blåflaggade Konyaaltu Beach med utmärkta faciliteter för familjesemestrar och trygga badförhållanden för barn. Här, liksom på närliggande Lara Beach finns det goda förutsättningar för att ägna sig åt vattensporter, exempelvis dykning, snorkling, och windsurfing. Eller, ta med barnen ut på en spännande tur med en bananbåt? Både du och dom kommer att älska det!

Traditionell turkisk arkitektur

En semester i Antalya ger er inblick i turkisk tradition. Här finns en mysig hamn och den gamla stadsdelen som är full av traditionell turkisk arkitektur och trånga gränder. Ge er ut i omgivningarna, här finns tallskog och härliga vyer i de närliggande Taurusbergen, besök den vackra turistorten Side med sin amfiteater från den hellenistiska perioden, Apollos Tempel och de romerska baden. En semester i Antalya är inte fulländad utan ett besök på den gamla platsen för Olympus, se badhuset med mosaikgolv, teatern och flera utgrävda gravar – kom bara ihåg att ta med kameran!

Hela familjen har riktigt kul på Aquapark, där man, bl a, kan simma med delfiner och åka vattenrutschkanor av alla modeller och spänningsgrader. I närheten av Antalya finns också Dedeman Aquapark, som är en av de största vattenparkerna i östra Medelhavet. Efter en lång dag fylld av aktiviteter, passa på att koppla av i en av de många restauranger som serverar turkiska och internationella måltider, eller åk ner till marinan och prova på någon av de utmärkat fiskrätterna, tillagade på fisk nyss fångad i havet utanför Antalya.