Semester i Förenade Arabemiraten

Viktig information

Valuta
UAE Dirham
1.00 USD = 3.67 AED
AKTUELLT VÄDER
Delvis soligt
+20°C

Semestra i Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten i sydvästra Asien är uppdelat i sju stater (emirater) och gränsar mot Qatar, Oman och Saudiarabien. Abu Dhabi är huvudstad och den största staden är Dubai.

Ungefär 80 % av Förenade Arabemiraten är öken, även om landet är en blandning av de mesta fantastiska rullande dyner, oaser, bördiga slätter och klippiga berg – och så kustlinjen mot den storslagna Persiska viken förstås.

Minisemestrar i Dubai och Abu Dhabi

Vi kan garantera en minnesvärd semester om du åker till Dubai eller Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten där den strålande solen lyser på gyllene stränder. Passa på att prova på en uppsjö av olika vattensporter! Shoppingen är oslagbar, hotellen och restaurangerna av högsta klass och bekvämligheterna tillhör världens bästa. En av de mest populära sporterna i Förenade Arabemiraten är cricket och det finns två stora planer både i Abu Dhabi och i Dubai. Kamelkapplöpning anses vara den näst största nationalsporten och det finns en stor bana 10 kilometer från Dubai, och ytterligare en 30 kilometer från Abu Dhabi.

Boka resan till Förenade Arabemiraten

Trots att det är ett kosmopolitiskt land, speciellt Abu Dhabi och Dubai, ska de muslimska lagarna och reglerna alltid respekteras, inklusive nolltolerans vad gäller droger och droginnehav, samt täckta armar och ben för kvinnor.

Förenade Arabemiraten – speciellt Dubai – är en av världens viktigaste internationella flygnav för anslutningar som går över Indiska oceanen.