Semester i Storbritannien

Viktig information

Valuta
Pound sterling
1.00 USD = 0.76 GBP
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+5°C

En resa till Storbritannien

Fotboll, te, whisky och tvåvåningsbussar är bara några av de saker vi förknippar med resor till Storbritannien. Här finns något och se och uppleva för alla. Det är inte för inte som Storbritannien är ett av världens mest populära resmål och kan du resa till flera olika ställen. Vare sig du är ute efter en storstadsweekend, en lugn resa i historiska och lantliga miljöer eller en romantisk semester finns så har Storbritannien allt för dig.

Välj bland resor till spännande storstäder som London, Newcastle, Manchester eller Liverpool, härliga resor till pittoreska West Midlands och mysiga resor till vackra Skottland. Boka en prisvärd resa till Storbritannien redan idag, du kommer inte bli besviken!

England eller Skottland

Det mest populära resmålet i Storbritannien är självklart London som är känt för sin livliga atmosfär, sina röda bussar och otaliga sevärdheter. Här kan du bo bekvämt och billigt vare sig du vill bo centralt i den sprudlande stadskärnan eller om du vill bo lite lugnare i någon av förorterna.

Har du redan besökt London och vill uppleva andra städer på kan du åka till fotbollsstaden Manchester, ta en resa till Beatles hemstad Liverpool eller frossa i kultur, nattliv och shopping i Newcastle.

För en lugnare resa kan du istället styra kosan till den engelska landsbygden. Njut av historiska miljöer, slott och gröna kullar och dalar på ställen som Oxfordshire, Warwickshire och Cambridgeshire.

Resor till Storbritannien behöver inte gå till England, även Skottland är en toppdestination att besöka. Här finns många charmiga ställen att besöka såsom städerna Edinburgh och Glasgow. Njut av fantastisk natur och härliga utomhusaktiviteter. Här kan du bo på charmiga och lugna små hotell eller varför inte tillbringa din vistelse på ett vackert gammalt slott?

Livliga städer

Storbritannien är ett mångfacetterat land med otroligt mycket sevärdheter och aktiviteter. Vare sig du åker på en familjeresa, en romantisk weekend, en partyhelg med tjejgänget eller en fotbollsresa med grabbarna så är Storbritannien perfekt.

Besök Londons livliga folkvimmel och utforska staden från någon av de kända röda bussarna. Spana in kända sevärdheter såsom Big Ben, London Eye, Madame Tussauds och Buckingham Palace och bryt av med en shoppingtur på Oxford street. När du blir trött i fötterna slinker du in på en traditionell engelsk pub och lutar dig tillbaka med en god öl och en klassisk fish and chips. Åker du hit med barnen erbjuder London dessutom mängder med temaparker, djurparker och akvarium som håller hela familjen sysselsatt.

Tar du dig ut på den engelska landsbygden möts du av historiska miljöer och rofylld natur. Här njuter du av vackra engelska trädgårdar, charmiga kyrkor och historiska kvarlämningar. Utforska landskapet till fots eller hyr en cykel för att få ut det mesta av din vistelse. Universitetsstäderna Cambridge och Oxford är väl värda ett besök inte minst för sin vackra arkitektur.

Gillar du whisky, anrik historia och utomhusaktiviteter är en resa till Skottland vad du söker. Skottlands dramatiska natur skapar förutsättningar både för romantik och fartfyllt friluftsliv. Besök Edinburgh med sitt slott, museum och konstgallerier, försök få en glimt av sjöodjuret i Loch ness, klättra i berg eller åk på en rundresa för att provsmaka whisky. Resor till Storbritanniens vackra nordliga delar lämnar inget i övrigt att önska.