Semester i Florida

Viktig information

Valuta
U.S. dollar
1.00 USD = 1.00 USD
AKTUELLT VÄDER
Soligt
+22°C

Spännande resor till Florida

USA:s älskade "solskensstat", Florida, är också ett av övriga världens mest populära semestermål. Resor till Florida, med sina spännande nöjesparker, vackra sandstränder och fantastiska natur kommer garanterat att fylla semestern med idel leenden, solsken och roligheter.

Barnfamiljer älskar Orlando, medan par trivs i magiska Miami.

Rafflande nöjesparker

Orlandos nöjesspäckade parker inkluderar bl.a. Disney World, Legoland och Universal Studios - tre av anledningarna till att Florida är känt som "nöjesparkernas världscentrum".

Med sin alldeles speciella magi är Disneys sex nöjesparker klockrena utflyktsmål för småbarnsfamiljer. Till dessa räknas två vattenparker, Animal Kingdom och, så klart, Magic Kingdom Park!

Fantasieggande Universal Studios passar perfekt för familjer med äldre barn och tonåringar. Här kan du kliva rakt in i Harry Potters magiska värld, se filmkulisser från Hulken-filmerna eller söka spänning på fullmatade Island of Adventure. Ett kanonval för filmfanatiker.

Snappy Gatorland, Wet n Wild Water Park och lummigt gröna Busch Gardens passar perfekt för alla naturälskare.

Underbara stränder

Lapa in sol på någon av de stränder som täcker hela 75 mil av kust under en av våra Forida resor. De är en dröm för alla som älskar vita sandstränder, det karibiska klimatet och sublima naturupplevelser!

Clearwater, Tampa och Florida Keys är delstatens mest omtyckta badorter.

Strax utanför Floridas stränder väntar en hel värld av skeppsvrak och korallrev dold under ytan.

Natur och kultur

Konstentusiaster älskar det berömda art deco-distriktet i Miami vars moderna museum, Museum of Contemporary Art, är en av många unika sevärdheter.

Fort Lauderdale, som också brukar kallas Amerikas Venedig, är ett populärt resmål under resor till Florida för par, som ofta tar en tur i en flodbåt för att insupa den romantiska atmosfären på de slingrande kanalerna.

Vill du hitta naturupplevelser och spänning utanför nöjesparkerna? Den subtropiska nationalparken Everglades är hem för såväl djur som människor: pantrar, pytonormar, alligatorer och indianstammen mikasuki bland annat.

La Costa-parken är ett våtmarksområde som passar perfekt för alla naturälskare som vill ströva fritt i ett 25 tunnland stort område med stor biologisk mångfald. Vid kusten ligger nationalparken Biscayne National Seashore där dykarentusiasten får sitt lystmäte i prima badvatten och vandrare kan utforska de närbelägna mangroveskogarna.