Semester i New York

Viktig information

Valuta
U.S. dollar
1.00 USD = 1.00 USD
AKTUELLT VÄDER
Regn
+9°C

En resa till New York

Upptäck Amerikas största stad på en av våra resor till New York. Ett enormt center där du kan upptäcka allt från det bästa inom underhållning, de största varuhusen, de finaste restaurangerna, trevliga budgetkaféer och kulturella happenings i varje hörn.

Staden domineras av skyskrapor och New Yorks gator leder en aldrig sinande ström av trafik och inkluderar bland annat broar över den mäktiga Hudsonfloden.

Ta sig runt New York

Det är enkelt att ta rig runt på resor till New York med de gula taxibilarna som ständigt rusar genom trafiken, samt 110 mil av tunnelbanespår och en oändlig ström av bussar. Om du föredrar att resa till fots kan du dra nytta av det rutsystem som staden är uppdelad i, bara följ din karta! New York är uppdelat i fem stadsdelar: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens och Staten Island.

På Lower Manhattan, mera känt som endast Manhattan, återfinns Wall Street och The New York Stock Exchange. Manhattan omfattar området norr om 14th Street, väst om Hudsonfloden, öster om East River och söder om New York Harbour. Här finner du även livliga områden som SoHo, Greenwich Village och Little Village. Även Chinatown, ett av New Yorks mest livliga kvarter, ligger här.

Staten Island-färjan förbinder Manhattan med Staten Island och detta är den perfekta rutten om du vill se den berömda Frihetsgudinnan under en av alla våra billiga resor till New York.

Det ultimata sättet att se New York på är genom att ta en helikoptertur, men om du hellre vill hålla fötterna på jorden finns det andra landmärken med fina utsikter. Några av stadens bästa utsikter hittar du från Top of the Rock vid Rockefeller Plaza eller från restaurangen Asiate i Mandarin Oriental Hotel. Annars kan du naturligtvis besöka det självklara valet för att uppleva New Yorks Skyline, det romantiska Empire State Building.