booked.se Kundtjänst

Observera att behandlingen av förfrågningar för närvarande tar betydligt längre tid än vanligt på grund av utbrottet av COVID-19 (coronavirus).

Var säker på att vi gör allt för att hjälpa dig att hantera din bokning och vara flexibel under sådana osäkra omständigheter. Tack för din förståelse och tålamod.

Behöver du hjälp? Bläddra bland våra Vanliga frågor

Kan jag boka ett rum om jag inte har ett kreditkort?

Ja, du kan boka med hjälp av en annan persons kort (bara om du har kortinnehavarens tillstånd).

Varför måste jag lämna mina kreditkortsuppgifter?

Dina kreditkortsuppgifter begärs för att bekräfta och garantera din bokning.

  • Om du väljer "1EUR deposition" eller "Förskottsbetalning krävs" pris kommer beloppet dras från ditt kort för att betala för bokningen.
  • Om du väljer "Betala på hotellet", kan beloppet tillfälligt blockeras på ditt kort för att täcka "sen avbokning" eller "utebliven ankomst" avgifter.

Hvornår betaler jeg for mit ophold?

Betalingstiden afhænger af betingelserne for den reservation, du foretager. Disse oplysninger findes i Betalingsbetingelser på booking siden. Du kan også finde den i din bekræftelses email.

Hur kan jag vara säker på att min bokning är bekräftad?

När du gör en bokning kommer du att se en bekräftelsessida med ditt bokningsnummer och PIN-kod. Det betyder att hotellet har fått dina bokningsuppgifter och bekräftat din bokning.

Dessutom skickar vi dig en e-postbekräftelse.

Jag har inte fått en e-postbekräftelse efter bokning. Vad ska jag göra?

Kontrollera om du har angett korrekt e-postadress.

Kontrollera sedan både inkorg och spam-/skräpmappen efter e-postbekräftelsen om den har markerats som spam eller skräp.

Du kan också logga in på Mina bokningar med ditt bokningsnummer och PIN-kod som du fick när du har slutfört bokningen och kontrollera din bekräftelse där.

Under hela bokningsprocessen använder vi den världskända säkerhetstekniken för att skydda dina personliga och kortuppgifter, nämligen:

  • HTTP Secure (HTTPS), som garanterar säker transport av data på nätet. HTTPS-protokollet krypteras av Secure Sockets Layer (SSL) för att skydda personliga integriteten av data som utbyts mellan kunder och våra servrar.
  • PCI DSS-certifiering, som är en informationssäkerhetsstandard som skapats för att öka kontrollen kring kortinnehavarens uppgifter och minska kreditkortsbedrägerier. Den tillämpas på organisationer som hanterar sådana varumärkena för kreditkort som MasterCard, Visa, American Express, osv.

Ja, det är möjligt. Det finns två alternativ:

  • Om du har gjort en "1EUR deposition" bokning, då gå till sidan Mina bokningar, skriv in ditt bokningsnummer och PIN-kod, välj Hantera betalning och ange dina nya kortuppgifter.
  • Om du har gjort en "Betala på hotellet" bokning, då måste du kontakta hotellet direkt.

Du hittar de allmänna avbokningsreglerna längst ner på hotellsidan.

För att kontrollera avbokningsreglerna för en viss bokning, ange dina datum i rutan Tillgänglighet och klicka på Sök eller Kontrollera tillgänglighet.

När du har gjort en bokning och fått en e-postbekräftelse kan du hitta hotellets avbokningsregler i avsnittet Dina bokningsuppgifter.

Visa fler frågor